Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro rullar mot Gothia

Dags för världens största fotbollsturnering – Gothia Cup – att kicka i gång igen. Strömsbro IF lastar bussen full med tre lag, flest av alla klubbar i distriktet. – Det är det största man kan vara med om som ungdomsspelare, säger Per-Arne Vikström, tränare för klubbens P15-lag.

Annons

Med tre Strömsbrolag ombord – F14, P15 och F17 – rullar i dag bussen iväg från Gävle med Göteborg och Gothia Cup som slutmål. I morgon är det nämligen avspark för turneringen som många unga fotbollsspelare sett fram emot länge. Totalt deltar lag från 61 länder i 2008-års upplaga av Gothia Cup.

– Det är årets höjdpunkt, intygar Karin Persson, lagkapten i Strömsbros äldsta flicklag.

Hon har varit med och spelat Gothia Cup en gång tidigare så hon vet vad hon pratar om. Ungefär hälften av tjejerna som ska representera Strömsbros F17 var med för två år sedan. Den gången var det på darriga ben tjejerna stegade ut till första matchen.

– Så nervösa och hispiga som de var då har jag aldrig sett dom, säger tränaren Per-Arne Strandberg och skrattar.

– Nu har vi varit med en gång förut och vet vad det innebär, säger lagkaptenen Karin Persson som är förväntansfull inför avresan.

Senast blev det A-slutspel. Dit vill man gärna ta sig igen.

– Vi siktar på att gå så långt som möjligt, formen känns bra och vi är laddade, säger Karin och ser fram emot att mäta krafterna med nya motståndare.

– Det är spännande att få möta lag från andra länder, att se hur deras fotboll är, säger hon.

Ett norskt, ett amerikanskt och ett svenskt lag är motståndarna i gruppspelet.

Strömsbro inleder mot IF Böljan på måndag, möter norska Eikanger på tisdag och avslutar gruppspelet mot amerikanska Bakersfield Gunners på onsdag.

Karin och hennes lagkamrater är redo för utmaningen.

Som defensiv mittfältare har hon en viktig roll i laget.

– Jag jobbar i det tysta, säger Strömsbros lagkapten och skrattar.

Mer läsning

Annons