Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sulan” tillbaka i moderklubben

Hallå där ...Daniel Westlin, 31, före detta spelare i Gefle IF som nu fortsätter karriären i division 4-laget Sandvikens AIK, vilket också är hans moderklubb.

Annons

Varför blev det SAIK?

– Först och främst vill jag fortsätta att hålla igång litegrann, och då är det här en lagom nivå. Sedan kände jag att det skulle vara roligt att spela med Peter Broman och Magnus Sjöstrand (båda är spelande tränare, och ”Sulan” har vuxit upp tillsammans med dom).

Vad säger du om att det inte blev något med Sandvikens IF?

– Vi diskuterade fram och tillbaka, men de kunde inte fixa ett jobb åt mig. I slutändan var SIF inte tillräckligt lockande.

Du spelade med SAIK i fyran för cirka 13 år sedan. Vad blir skillnaden mellan då och nu?

– Jag kommer inte riktigt ihåg hur det var då, bara att jag var sistaårsjunior. Den här gången hoppas jag kunna bidra med en viss erfarenhet. Jag ska väl försöka servera några assist, och så borde jag väl kunna göra något mål också (skratt).

– Men jag har egentligen inte funderat så mycket kring vad jag kommer att bidra med. Det ska bara bli kul att spela lite fotboll igen. Det finns ju en del profiler i fyran, vilket gör att det blir många roliga matcher. Det ska exempelvis bli kul att möta Peter Bergqvist (tidigare målvakt i Gefle IF) i Valbo, och Jörgen Öbrink (tidigare back i Gefle IF), som nu är tränare i Skutskär. Sedan har ju Kungsgården ett gäng spelare som man känner igen.

Hur är formen nu då?

– Bedrövlig (skratt). Jag behöver några veckor på mig att komma i hyfsad form, både när det gäller fysik och bollkontroll. Jag ska skärpa till mig och träna hårdare den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons