Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanberg avstängd – då får Wiklöf chansen

Mittbacken David Svanberg är avstängd i morgon mot Falun borta.
Då kliver en revanschsugen Rickard Wiklöf in istället.
– Han är riktigt spelsugen, förklarar SIF-tränaren Tony Andersson.

Annons

I de två första omgångarna var det Svanberg och Wiklöf som bildade mittbackspar i SIF, men sedan fick Wiklöf lite skadekänning och Oscar Vejlo ersatte. Det gjorde han så bra att det inte gick att plocka bort honom.

Nu gör Wiklöf återinträde – och att David Svanberg inte kommer till spel ska inte behöva spela så stor roll.

– Det är skönt att vi har den bredden i laget. Senast kom våra ersättare in och stod för avgörande insatser, säger Tony Andersson.

I övrigt ändrar Andersson dock inget i startelvan från 2–1-segern mot Enköping senast, då SIF tog sig upp i serieledning.

Nu väntar bottenlaget Falun borta, men det är ett lag som SIF-tränaren har respekt för.

– Jag har sett dom ett par matcher och enligt mig är det ett av de mer spelskickliga lagen i serien. Det är deras oförmåga att skapa chanser som gör att de ligger där de ligger.

– Dom har framför allt en offensiv trio som är duktiga på att spela bollen och det är främst dem vi måste hålla koll på.

Ingen risk för underskattning alltså.

– Nej, det här har vi gått igenom på tisdagsträningen. Och serien är så jämn att det inte går att underskatta något lag.

– Sedan är det vår egen kapacitet som ska styra matchbilden. Vi är inne i en bra period nu.

Här är startelvan i morgon: Tim Markström – Jack Sharples, Oscar Vejlo, Rickard Wiklöf, Jimmy Hansson –Andreas Gillström, Andreas Sipuri, Jesper Karlsson, Tobias Wanke – Henrik Juhlin –Shiri Dadgar.

Mer läsning

Annons