Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanberg stannar i SIF – nu hoppas Brynäs på Magnus Häll

Sandvikens IF var nära att tappa Alexander Svanberg.

Den skadedrabbade anfallaren var nästan klar för spel i Brynäs – men ändrade sig i sista stund.

– Han har sagt att han vill fortsätta i SIF, säger Brynäs tränare Gustav Larsson.

Annons

Brynäs rustar inför en ny säsong i trean och hoppades knyta till sig två meriterande anfallare.

Alexander Svanberg var en av dem. Sandvikens skadedrabbade anfallare som brukar dra på sig ett gäng hjärnskakningar är just nu allvarligt knäskadad efter att ha spelat – hockey.

In i det sista var han nära en övergång till Brynäs – men har nu tänkt om.

– Det var aktuellt och väldigt nära att han skulle spela med oss. Men på grund av skadan ville han väl ta det säkra före det osäkra och spela kvar i SIF, säger Brynästränaren Gustav Larsson.

Sandvikens dito, Tony Andersson, har hört talats om Brynäsryktena.

– Jag har inte pratat med Alexander, men hans kontrakt gick ut efter förra säsongen och vi vill ha honom kvar, säger Andersson, som redan på lördag inleder säsongen med sitt Sandviken.

Då väntar nämligen den första träningsmatchen, mot Söderhamn på Jernvallen. Dessutom kan Andersson numera också börja planera tävlingssäsongen. Spelschemat inför kommande säsong är klart och SIF ställs mot Spårvägen i premiären. Redan i andra omgången väntar första derbyt. På annandag påsk möter SIF antagonisten Strömsberg.

När Brynäs nu kan glömma Svanberg finns hoppet fortfarande kvar vad gäller en anfallsförstärkning. Magnus Häll (tidigare superettanspelare med Gefle) hoppas klubben kunna locka hem till Gävle. Häll är just nu klubblös efter att ha gjort en säsong med Linköpingslaget Heimer.

– Vi hoppas och tror att vi kan knyta till oss Häll, säger Gustav Larsson.

Mer läsning

Annons