Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanbergs straff räddade poäng åt SIF

Sandviken spelade 1–1 borta mot Gamla Upsala efter att ha kvitterat på straff med mindre än 20 minuter kvar.
Sett till hur matchen utvecklades så får nog rödvästarna vara nöjda med en pinne. Något mittfältsgeneralen Mathias Woxlin höll med om:
– Det tycker jag väl. Dom var väldigt tajta och svårspelade och att det blev oavgjort är nog mest rättvist.

Annons

Det var nästan två år sedan Woxlin spelade en tävlingsmatch men någon ringrostighet var det inte tal om.

Från innermittfältet styrde ”Woxa” mycket av SIF:s spel och det allra flesta passningarna hade rätt adress och det var inte många närkamper som han förlorade.

– Nä, men det var väl en helt ok insats tycker jag. Det är kul med fotboll och kroppen har svarat precis så bra som jag ville på den här satsningen, säger Woxa som dock klev av i den 86:e minuten då han fick känningar i baksidan av ena låret.

Det var Sandviken som inledde matchen starkast och skapade några halvchanser. Kanske stödet från läktaren gjorde att man hade bra fart i inledningen. Det var säkert 60–65 tillresta supportrar på plats och hejade fram det rödvita. Men man fick inte se sitt lag göra något mål under första halvlek.

I andra halvlek kom så det första målet i matchen och det var hemmalaget som gjorde det. Efter en djupledsboll hamnade en GUSK-spelare ensam med målvakten Tim Markström som tvingades till en ojusthet och straff som påföljd. Markus Kvarneå säker straffskytt.

Målet gav också GUSK självförtroende och man var en benparad från Markström ifrån att öka på ledningen.

– Vi går ner oss lite efter deras mål och dom får ju energi av det. Vi slarvar lite för mycket med boll ett tag där och då hamnar man i pressade situationer, säger Mattias som med sin rutin ändå bidrog till att man sakteliga åt sig tillbaka in i matchen igen.

Med knappa tjugo minuter kvar kom så SIF:s kvittering och det var den duktige inhopparen Andreas Gillström som i en löpduell drogs ner av en hemmaförsvarare och domaren fick för andra gången peka på straffpunkten.

Säkre straffskytten David Svanberg gjorde inget misstag utan satte bollen otagbart för målvakten. Under sista kvarten gick SIF mer för tre poäng än vad hemmalaget gjorde men lyckades inte skapa den där riktigt heta målchansen.

– Vi gör väl en ok insats men om vi ska fortsätta att fajtas i toppen, kanske vi måste höja oss ett par snäpp. Vi måste bli lite mer noggranna i vårt spel, menar Mattias som erkänner att det är lite roligare att komma in i laget den här gången, än senast (2009) då man slogs nere i bottenskiktet av tabellen.

– Det är klart att det är roligare läge nu och jag hoppas att vi har vad som krävs för att hänga med däruppe, avslutar han.

Och med dom 86 minuterna som Woxlin visade i den här matchen, råder det inget tvivel om att han kommer att betyda mycket för Sandviken och deras möjligheter att fortsätta vara ett topplag.

Mer läsning

Annons