Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpdamerna föll mot Sirius

Tierps damer fick fint besök när andra omgången av Svenska cupen skulle avgöras på Vegavallen.
Elitettan-laget Sirius stod på menyn och laget kom givetvis som favoriter för att gå vidare till tredje omgången.
Och laget infriade förväntningarna genom att vinna med 2–0.

Annons

Sirius visade direkt från start vilka som ville ha bollinnehavet i den här matchen. Trots det var effektiviteten inte i paritet till hur mycket boll laget ägde, men i den elfte minuten kunde man ta ledningen på nick av Caroline Lundberg.

Resten av halvleken höll Tierp undan bra försvarsmässigt även om Sirius hade några vassa chanser, men Emma Sundström i hemmamålet tog hand om det som föll på hennes lott.

Andra halvleken började exakt som den första. Caroline Lundberg var återigen framme med huvudet och gjorde sitt andra mål för dagen. Uppsalalaget spelade sedan av matchen ganska enkelt.

– Vi gjorde försvarsmässigt en bra insats. Mycket bättre än mot Huge – men framåt var det tunt. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag så det gällde att i första hand hålla tätt bakåt. Hade vi öppnat oss och anfallit hårdare hade dom säkert ätit upp oss, menade Daniel Sundström, tränare i Tierp.

Sammanfattningsvis gjorde Tierp en godkänd insats mot ett övermäktigt motstånd. Nu får laget ta nya tag mot Mohed på söndag

Mer läsning

Annons