Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska Cupen nästa för SIF

Det blev Sandvikens IF som tog hem DM-tecknet och en plats i Svenska Cupen nästa säsong genom att besegra Brynäs med 3–1 på Strömvallen igår kväll.

Annons

Det skall sägas direkt att SIF-segern var rättvis och laget kanske skulle ha avgjort redan i den första halvleken då man skapade många fina chanser och ofta var det Shira Dadgar som kom till avslut utan att överlista Martin Sundström i Brynäsmålet.

Den enda som kunde överlista Martin i den första halvleken var Olof Mård som var sist på bollen efter en snabb frispark där Brynäsförsvaret inte var vakna.

Brynäs skapade inte en målchans under den första halvleken men det var fortfarande match av det hela fram till pausen.

Shiri Dadgar hittade äntligen rätt i den andra halvleken då ett inlägg hamnade på fötterna och han kunde enkelt rulla in tvåan för SIF. Därefter bjöd SIF in Brynäs i matchen som då hade sin bästa period och man vaskade fram några målchanser där Anders Stenberg var närmast nättkänning men hans skott träffade ribban.

I stället för 2–1 så kunde Christian Gauffin ensam spinga igenom hela Brynäsförsvaret och punktera den här finalen. Visserligen fick Brynäs sitt tröstmål då Nermin Celjo mycket snyggt lobbade in bollen bakom en chanslös Björn Jansson i SIF målet, men det räckte inte.

SIF imponerade stort i offensiven där laget ofta via snabba kortpassningar spelade sig igenom och Brynäs får vara nöjda med att det bara blev en 3–1-förlust.

 

Annons