Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige slog Skottland igen

Sveriges F17-landslag vann med 3–1 mot Skottland i en trevlig match. Isabelle Andersson från Årsunda fick återigen spela tio minuter och var nära att göra sitt första landslagsmål.

Annons

I bländande solsken stod de där uppradade, Sverige och Skottlands F17-landslag, nynnandes till nationalhymnerna. På läktaren sjöng den skotska delen av publiken med klar stämma vilket gav en härlig inramning.

Matchen började med sedvanlig brittisk intensitet på munlädret. Man skrek och peppade varandra över hela banan, men när Sverige gjorde 1–0, tystnade de skotska spelarna. Den skotska backlinjen låg för mycket på linje och då dyrkade Fanny Andersson upp den skotska defensiven med en genomskärare till Sofia Anker-Kofoed som sprang in från kanten och avslutade med ett skott i mål.

Sverige var genomgående det bättre laget i en match med positiv fotboll. Skottland kvitterade på ett distansskott från Caroline Weir.

Sveriges 2–1-mål gjordes efter ett vackert anfall när Nina Jakobsson gled fram på kanten och sedan spelade in bollen till Lina Hurtig som med ett tillslag friställde Fanny Andersson som enkelt kunde placera bollen i mål.

Skottland började den andra halvleken med fin energi och fick ett friläge. Då dök matchens bästa spelare, Lina Gerhardsson, upp och blockerade avslutet.

Där har Sverige ett fint mittbacksämne som spelar med självklar pondus och rejäla brytningar. Sverige tog tag i taktpinnen igen och gjorde 3–1 genom Mimmi Löfwenius.

Så i den 72:a minuten fick Isabelle Haaranen hoppa in under jubel från läktaren. På övertid höll hon sig framme och fick till ett motlägg när Skottlands målvakt skulle rensa bort bollen. Isabelle vann och fick öppet mål från kanten, men bollen tog i stolpen.

– Turen var inte på min sida där, säger Isabelle.

• Hur var det att få representera Sverige?

– Jätteroligt. Roligt att Yvonne tror på mig (Sveriges förbundskapten Yvonne Ekroth).

Och nog blir det fler framträdanden för Isabelle i det svenska landslaget.Hon är en lång och kraftfull spelare med näsa för mål.

SVERIGE-SKOTTLAND 3-1 (2-1)

Målen: 1–0 (9) Sofia Anker-Kofoed, 1–1 (24) Caroline Weir, 2–1 (34) Fanny Andersson, 3–1 (46) Mimmi Löfwenius.

Publik: 140.

Sverige: Elin Hallin – Ellen Karlsson, Alexandra Benediktsson, Lina Gerhardsson, Jasmin Nejati – Nina Jakobsson (ut 40), Lina Hurtig, Anna Welin, Irma Hellin (ut 59) – Fanny Andersson (ut 72), Sofia Anker-Kofoed (ut 25).

Ersättare: Mimmi Larsson (in 25), Mimmi Löfwenius (in 40), Emmie Johansson (in 59), Isabelle Haaranen (in 72).

Mer läsning

Annons