Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige steget före – men bara i första halvlek

Sverige dominerade en halvlek i matchen mot Finland på Strömvallen i går. Men en halvlek är ju inte en hel match och Finland kunde kämpa sig till ett oavgjort 2–2–resultat. – Vi ska absolut inte vara nöjda med 2–2, sa lagkaptenen Jacob Johansson.

Annons

Sverige har det tugnt mot Finland just nu. I Finnkampen i friidrott förlorade herrarna, i Finnkampen i hockey blev det en förlust och en seger först efter straffar. Inte heller Sveriges U18–landslag i fotboll hade nån större lycka mot våra grannar. Matchen som spelades inför 831 åskådare i kylan på Strömvallen i går slutade oavgjort 2–2.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek och skulle då ha gjort fler mål än ett, sa förbundskaptenen Roland Larsson.

Ja, Sverige dominerade den första halvleken fullständigt och förutom ett par hörnor så hade Finland inte en enda farlig målchans före paus. Matchen första mål gjordes i den 18:e minuten när Andreas Haglund styrde bollen i mål, trodde alla. Men han blev avblåst för offside.

I den 22:a minuten hamnade bollen i mål igen och den här gången blev det mål. Rasmus Jönsson, till vardags i Helsingborg, styrde in bollen efter en hörna.

– Kan vi spela som i den första halvleken så håller vi en hög internationell klass, sa Roland Larsson.

Men en match spelas ju i två halvlekar och den andra var inte alls lika bra som den första för svensk del. Halvleken började lite trögt, men helt plötsligt hände allting. I den 67:e minuten slog Finland den andra halvlekens första hörna, som nickades i mål av Tero Mäntylä, spelandes i Portsmouth.

Bara två minuter senare drogs Sevillaspelaren Teemu Pukki omkull i straffområdet och på den efterföljande straffen så gjorde Lauri Dalla Valle, Liverpool, 2–1 till Finland. En riktig kalldusch för Sverige. Men det skulle bara dröja fyra minuter innan det var Sveriges tur att få en straff, som säkert slogs i mål av lagkaptenen Jacob Johansson.

– Jag brukar inte slå straffar i vanligt fall, men idag fick jag chansen. Det gäller att inte tänka så mycket, sa Göteborgspelaren.

Men fler mål än så blev det inte, trots bra lägen åt båda hållen.

– Det vi tar med oss från den här matchen är den första halvleken som var riktigt bra, sa Roland Larsson som också berättade att alla som satt på bänken i gårdagens match kommer att få chansen från start i Hofors i morgon.

Kanske kan det bli en seger i den sista Finnkampsmatchen i morgon.

Mer läsning

Annons