Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar Huge fjärde raka cupsegern?

Huge har tagit hem Bilma Cup tre år i rad och får ses som favoriter på damsidan även i år. På herrsidan är Järbo, med nyförvärvet Tobias Wanke från SIF, favoriter – om man får tro arrangören Kent Eriksson.

Annons

I helgen avgörs inomhusturneringen Bilma Cup för 35:e gången i ordningen. Ockelbo IF är som vanligt arrangör och skådeplatsen är Kuxahallen.

– Jag ser framemot det, det är roligt att turneringen fortsätter att leva i år efter år, säger Kent Eriksson som är med i arrangörsstaben.

– Det allra roligaste med Bilma är att det alltid kommer mycket folk till Kuxa. Det går väl in 300 personer i hallen och det brukar vara fullsatt under alla matcher.

Som vanligt när det gäller Bilma Cup får lagen med lägre divisionstillhörighet avsluta matcherna med "handikappstraffar". Spelarna får driva bollen från mittlinjen mot målvakten och försöka göra mål. Sådana straffar brukar också kallas "Amerikanska straffar" och är något som öppnar för skrällar.

– Det är en skoj detalj som vi kört med i alla år. Det vore roligt om det kunde hjälpa någon att skrälla och ta hem turneringen. Norrsundet har nog en chans till exempel.

Nej, Norrsundet är inte favorit att ta hem turneringen om man får tro Kent Eriksson.

– Huge är självklar favorit på damsidan, de har vunnit några år på raken. På herrsidan tror jag mycket på Järbo som fått in Tobias Wanke från SIF, men även fjolårsvinnarna Årsunda kan nog gå och vinna igen.

– Men det är grymt svårt att tippa rätt. Tar man sig bara till slutspel så kan allt hända, avslutar Kent Eriksson.

FAKTA

Bilma Cup

Herrar

Grupp 1: Kungsgården, Norrsundet, Storviks IF, Ockelbo 2.

Grupp 2: Hofors, Årsunda, Överhärde, Torsåker.

Grupp 3: Sandviken AIK vit, Järbo, GGIK, Storviks AIF.

Grupp 4: IK Sätra, Jädraås, Sandviken AIK Orange, Ockelbo 1.

Damer

Grupp 1: Valbo, Brynäs, Hofors, Huge 1.

Grupp 2: Åbyggeby/Ockelbo, Norrham, Stensätra, Huge 2.

Programmet:

Gruppspelet startar i dag, fredag, kl 16.00 och fortsätter under lördagen med start kl 09.00. Under söndagen spelas slutspelet med start 11.00. Damfinalen spelas 15.40 och herrfinalen 16.15.

Annons