Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt och jämnt i hett derby – SAIK mest nöjt med kryss

Vårens succélag Järbo mot topptippade SAIK slutade 2–2.

Ett resultat som SAIK bör vara nöjda med.

Annons

Matchen startade trevande från båda lagen. SAIK:s backlinje spelade väldigt lågt då man säkert var förvarnade om Järbos snabba forwards Abdulla Dilawer och Andreas Nehvonen. Det blev SAIK som spräckte målnollan i den 22:a minuten genom Andreas Svensson.

Järbo kvitterade tre minuter senare på en korthörna som resulterade i ett skott från kanten. Efter att ha touchat en SAIK-spelare så snappades bollen upp på andra sidan och lyftes in i boxen där Andreas ”Nevo” Nehvonen klackade upp bollen i nättaket. Järbo tog nu över spelet vilket resulterade i ett ledningsmål. Återigen så var det Nevo som var framme och stötte bollen i mål på ett fint inspel efter marken från Patrik Åhlund.

Efter paus åt sig SAIK sakta men säkert in i matchen igen. Järbo svarade upp med ett antal kontringar. Där borde Järbo avgjort matchen.

– Vi saknar litet beslutsamhet vid heta lägen, säger Stefan Lundin tränare i Järbo IF.

– Det blir litet valpigt, men vi har ju ett ungt lag, menar han.

Så blir det palaver när ”Nevo” kapas bakifrån i ett mycket fint kontringsläge för Järbo. Förseelsen renderar endast i ett gult kort och rör upp känslorna rejält. Kort därefter så kvitterar SAIK på en omställning.

Daniel Westlund driver in från kanten och skjuter i stolpen ur dålig vinkel. I kalabaliken så studsar bollen ut till SAIK:s bäste spelare för dagen, Peter Broman som bredsidar bollen i mål bland offrande Järbospelare.

SAIK tar sina poäng utan att imponera och det är en styrka i sig.

ULF RABON

 

Järbo–SAIK 2–2 (2–1)

Målen JIF: Andreas Nehvonen 2.

SAIK: Andreas Svensson, Peter Broman.

Domare: Fredrik Hammarström, Gävle.

Publik: 216.

Matchens tre stjärnor

3: Robert Hillblom, mb, Järbo

2: Peter Broman, mf, SAIK

1: Andreas Nehvonen, f, Järbo

Mer läsning

Annons