Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningscupen vill bli störst i Sverige

155 lag nöter på parketten. Göransson Arena är verkligen ett lyft för Tidningscupen – som kan bli ännu större i framtiden.

– Om vi inte redan är störst i Sverige, så är det en målsättning att bli det, säger Peter Svensson i Sandvikens IF.

Annons

Det är många som vill kalla sig för Sveriges, eller till och med världens, största inomhusturnering i fotboll. Oavsett om Tidningscupen är riktigt där eller inte så har premiären i Göransson Arena gett mersmak.

I fjol deltog 119 lag, och det är på ungdomssidan som ökningen sker. I fjol var ungdomsklasserna utspridda på Bessemerskolan och Björksätraskolan. Nu är allt samlat, och spel pågår på fyra planer samtidigt, med resultatredovisning uppe på storbildsskärmen.

Proffsigt – och lätt för publiken att hänga med i alla matcher som spelas.

– Det här är precis allt som statuterna från Göranssonstiftelserna sa när arenan byggdes. Orkar SIF hänga i kan det bli hur stort som helst, det som saknas är kanske lite fler lag utifrån, säger arenans driftschef Kent Östling, som också råkar vara ledare i ett av alla ungdomslag.

Och Peter Svensson tror att det finns stora chanser att cupen kan växa ytterligare.

– Vi tyckte ändå att vi var lite sent ute med marknadsföringen, trots det fick vi så många anmälningar. Det går att göra fler planer inne i arenan, det går att spela senare in på natten och man kan lägga seniorturneringen på en annan helg. Vi får sätta oss ner efter det här och diskutera hur vi ska göra, säger han.

– Men det viktigaste är att vi klarar av arrangemanget, det är viktigare än att vara störst. Det krävs många frivilliga för att få ihop allt, vi har 400 funktionärer igång under helgen.

Tidningscupen har haft många namn under åren sedan starten för cirka 30 år sedan. Ungdomsdelen startade när Dennis Berglund jobbade i föreningen, han hade sett konceptet under sin tid på Gotland och tog med det till Sandviken.

Nu är januaricupen SIF:s stora skötebarn, som också ger ett litet överskott till klubben.

– Men framför allt är det bra pr för fotbollen, Sandvikens IF och hela Jernvallenområdet, säger Peter Svensson.

Mer läsning

Annons