Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp till final i Gothia – möter Gusk i B-final

Gothia Cup börjar lida mot sitt slut. Efter fem dagar är alla gästrikelag utslagna – utom Tierp som är klart för final i B–slutspelet. Där väntar en gammal bekant – Gamla Upsala.

Annons

B–SLUTSPEL

P14: Gefle IF1 –Simla Youngs FC 3–2 (2–1)

Mål, GIF: Nils Nilsson, Darawan Fatah, Mark Lindström.

Analys: Ny seger för Gefle som därmed är klart för kvartsfinal. Ett tidigt baklängesmål kunde ha förstört dagen men Gefle redde ut problemen och körde sedan över de indiska gästerna. Delikatessmål av Mark Lindström som gjorde 3–1 på en frispark från 35 meter. Rättvis seger för GIF.

P14: Gefle IF–SC Borgfeld eV 1–6 (1–2)

Mål, GIF: Ingen uppgift.

Analys: Sorti för Gefle. I första halvlek var detta en jämn tillställning men efter pausvilan rann siffrorna iväg. Tröttkört Gefle orkade till sist inte stå emot de tyska gästerna som pressade hårt från början.

–Vi gick till kvartsfinal i B–slutspelet, det får man vara nöjd med, säger tränaren Sonny Jansson.

F15: Tierp–Vallentuna DFF 1–0 (0–0)

Mål, Tierp: Lovisa Tilefors.

Analys: Uddamålsseger för Tierp som är vidare till kvartsfinal. Lovisa Tilefors avgjorde på ett friläge i andra halvlek. För övrigt en tuff match med hårda närkamper och emellanåt fula efterslängar. Tierp är på väg mot någonting stort.

F15: Tierp–St. Paul Blackhawks 2–1 eft. straffar (0–0)

Mål, Tierp: Lovisa Tyrefors.

Analys: Tierp vidare till semifinal efter dramatik. 1–1 i full tid och matchen avgjordes på straffar. Beröm till målvakten Ida Lander som storspelade mellan stolparna. Tierp har medaljvittring.

F15: Tierp–Sunnanå 3–2 (1–1) eft. straffar.

Mål, Tierp: Ida Pettersson, Hanna Sjöström 2, Klara Hellström, Julia Blomkvist.

Analys: Tierp är klart för final i B–slutspelet efter en dramatisk match mot Sunnanå som avgjordes på straffar.

– Vi hade absolut inte räknat med det här. Tjejerna har växt med uppgiften. Det känns kanon, enda problemet är att vi kanske missar tåget hem i morgon (läs idag), säger tränaren Jan Pettersson.

Matchen blev en spelmässigt mycket jämn tillställning och efter full tid var ställningen 1–1, sedan Sunnanå kvitterat på hörna bara sju minuter från slutet.

– Känns som att det var tur att vi gått vidare på straffar förut. De (Sunnanå) såg nervösa ut och våra straffar var riktigt säkra. Det var inga problem, fortsätter Petterson.

I finalen är det upplagt för dramatik. Tierp möter nämligen Gamla Upsala – ett lag man mött flera gånger tidigare i det ordinarie seriespelet.

– Vi mötte dem tre gånger förra året i serien. Dem vann två matcher och vi vann en, avslutar Janne.

Tierp på väg mot medalj.

P17: Gefle IF–Trelleborg 1–5 (1–1)

Mål, GIF: Mikael Eriksson.

Analys: Sorti för Gefle som krigade och hade 1–1 i pausvilan. Hemmalaget kom ut laddade till andra halvlek men fick tidigt ett par baklängesmål emot sig. Där avgjordes nog matchen.

– De fick marginalerna på sin sida. Vi har inte råd att göra så många misstag som vi gjorde, vi blev straffade direkt, säger tränaren Jonas Andersson.

Gefle stannar därmed på en sammanlagd 21:a plats i klassen P17.

Mer läsning

Annons