Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpstjej i landslaget!

16-åriga Ida Andersson, mittback i Tierps damlag som lirar i damtvåan, spelar om knappa två veckor i blågult. Ida, som redan i höstas fanns med i en dubbellandskamp nere i Örebro, får alltså en ny chans i landslagsdressen.

Annons

– Det här ska bli jättekul och jag är verkligen stolt över den här landslagsplatsen, säger Ida när Sporten ringer och gratulerar.

Det svenska ungdomslandslaget ska under veckoslutet 14-17 maj lira i en cup i danska Vejle. Förutom Sverige finns Danmark, Norge och Skottland med i turneringen.

– Naturligtvis blir det extra roligt att få spela utomlands. Vi möter fredagen 14 maj Norge och sedan blir det match på söndagen, antingen mot Danmark eller Skottland, säger Ida.

– Det var från början meningen att det här skulle vara en nordisk cup. Men dom har visst en förkylningsepedemi i Finland och därför är nu Skottland med, säger Ida.

När Ida i höstas gjorde sin debut i landslaget, så fanns också klubbkompisen Julia Bruxås med. Tyvärr dras Julia nu med en besvärlig fotskada.

Ida, som gör sin andra säsong i Tierp, lirade tidigare för Strömsberg.

Vilken är din styrka som fotbollsspelare?

– Jag är väl ganska snabb och är passningssäker. Däremot kan jag bli bättre när det gäller luftrummet. Jag har också ett bra skott med högerfoten, säger landslagstjejen.

Hur går det i skolan?

– Jo, det går bra. Jag går i nian på Aspenskolan. Till hösten börjar jag på fotbollslinjen vid Celsiusskolan i Uppsala. Jag ska också läsa samhällskunskap, säger Ida.

Men nu missar du väl någon seriematch för Tierp, som ska spelas när du är i Danmark?

– Ja, jag missar faktiskt två matcher. Först ett bortamöte med Valbo när jag är i Danmark och sedan åker jag till Kreta på semester och då möter tjejerna GUSK. Men det går säkert bra ändå för Tierp, menar landslagstjejen Ida.

Mer läsning

Annons