Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tipsveteranen tog hem spelet

I en svår tipsomgång var det till sist tipsveteranen Sven-Olof Lundgren, Sandviken, som tog hem spelet. Tio rätt ger honom en tröja, fem trisslotter och en plats i finalen.

– Undrar vad grannen säger nu, säger Sven-Olof skämtsamt och skrattar.

Annons

Det där med grannen kräver en liten förklaring. Sven-Olof har nämligen vunnit en tipströja förut.

– Det var ju några år sedan, var ju AB som körde med det då, säger Sven-Olof med ett leende och visar upp en gammal svart t-shirt som det står ”Arbetarbladet” på med stora bokstäver.

– Nu har jag kvar tröjan som ett minne. Sen blir det ju som det alltid blir, man lär ha lite tur. Som nu senast när Ramstad vann, han hade chansat vilt, fortsätter Sven-Olof.

Den enskilt svåraste matchen att tippa utgången på, tycker han, var den mellan Avesta och Brynäs i herrtrean.

– Jag tippade en tvåa, det blev ju 0–1 i den matchen. Det var ju lite lyckosamt. Sen hade jag SAIK–Valbo där det blev 0–1, var ju lite oväntat.

Även mötet Sjötull–Edsbyn var inte alldeles enkelt.

– Där vann ju Edsbyn, men de har ju fått ett par nya killar.

Allt är nu inte bara om tur och ren flax. Med ett förflutet som fotbollsspelare i Stensätra och numer funktionär i samma klubb, följer han med stor noggrannhet den lokala fotbollen och försöker snabba upp så mycket som möjligt.

– Man följer ju gärna GIF och jag beundrar den där (Pelle) Olsson bland de stora drakarna, säger Sven-Olof, som redan har utgången av veckans tips klart för sig.

– Nu tar jag hem det nästa vecka också, säger han skojfriskt.

Mer läsning

Annons