Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv rätt – så tippar en riktig mästare

En riktig mästertippare presenterade sig i våravslutningen av Fotbollstipset.

Tolv rätt är värt respekt.

– Fast jag hade bara två rätt veckan innan, erkänner Peter Martinsson, 42.

Annons

Precis som någon tidigare tipsvinnare har Peter Martinsson taktiken att undvika kryss på kupongen.

Det lönade sig inte direkt under vecka 23 – men gav bättre resultat i den senaste omgången som också var våravslutning för det populära Fotbollstipset med enbart lokala matcher på kupongen.

– Lite tur, men jag kollar tabellerna noga innan och brukar spela på gästrikelagen när de spelar hemma. Det var överlag ganska många favoriter som vann, säger Martinsson.

– Det enda jag missade var Strömsberg, jag trodde att de skulle vinna (förlust borta mot Kvarnsveden med 2–1).

Epitetet mästertippare kan vi använda eftersom Gävlebon, i likhet med några andra veckovinnare, även var framgångsrik i det gamla AB-tipset. Där var han i final en gång men var en bit från förstaplatsen.

Konceptet med ett lokalt tips tycker han är helt rätt – och ger mer intresse för de lägre fotbollsserierna.

– Det är jäkligt kul. Folk får upp ögonen för den lokala fotbollen och gör att i alla fall jag vill se åtminstone någon match när jag har tippat. Det är minst lika roligt att se en match i division 4 eller 5 om man jämför med Gefle IF. Det händer mer, och det blir fler blunders, samtidigt som det ofta blir många mål.

Peter Martinsson har spelat fotboll själv också – han var forward i Brynäs fram till 16 års ålder – men mest känd inom den lokala idrotten är han för sitt ledarskap i Skutskärs innebandylag.

– Jag var både lagledare och tränare i 17 år, men de senaste två åren har jag inte varit med, berättar Martinsson, som även spelar poker på sällskapsnivå (en hundring plus senast) och äger en travhäst tillsammans med några andra.

Nu hoppas han att tipsformen håller i sig över sommaruppehållet och fram till finalen i höst där vinnaren tar hem en resa till EM-kvalmatchen på Råsunda mellan Sverige och Holland.

– Jag har jobbat på Korsnäs och de arrangerar resor till landskamper emellanåt. Det är alltid roligt att åka till Råsunda, konstaterar vårens sista tipsvinnare.

Fotbollstipset återkommer med sju nya omgångar – och därefter finalen – med start vecka 31.

Mer läsning

Annons