Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmöte direkt när fyran startar

Två topplag – en plats till division 3. Det är förutsättningarna inför omstarten av division 4. SAIK leder serien tre poäng före Norrham, och just nu ser det ut att bli en duell om vilket lag som får ta steget upp nästa säsong. De båda möts direkt i första höstomgången på fredag.

Annons

Sandvikens IF 2 och Årsunda smygstartar höstsäsongen redan i dag. Men de båda får ursäkta, omgångens stora möte äger rum på Lindövallen på fredag när SAIK gästar Norrham.

– Vi vann förra matchen med 5–0, men det var lite för stora siffror. Norrham är ett bra lag, med betoning på l-a-g. De har gjort det bra och vunnit många täta matcher. Så jag förväntar mig att det ska bli jämnt, säger SAIK:s tränare Johan Forsström.

– Det har sett riktigt bra ut under uppehållet. Vi spelade Magnus Wiklunds minnescup i helgen mot Årsunda, Storvik och Kungsgården. Vi vann mot Årsunda och Kungsgården och kryssade mot Storvik. Vi visade upp det bästa anfallsspelet jag sett sedan jag tog över som tränare och min förhoppning är att vi ska kunna fortsätta ha en stark defensiv samtidigt som vi förbättrar anfallsspelet, säger Forsström.

Efter den överraskande förlusten mot Årsunda i omgång åtta har SAIK gått som tåget.

Tre klara vinster mot Skutskär, Överhärde och Korsnäs har gett laget ett litet försprång inför hösten. Norrham åkte även de på en överraskande förlust, mot Sandvikens IF 2 i omgång nio. Den förlusten är vad som separerar de båda topplagen.

Bakom topplagen skuggar Hille. Laget inledde serien strålande och var obesegrade efter sex omgångar. Efter det har det gått tyngre, men avståndet upp till förstaplatsen är inte ointagligt om man kan hitta tillbaka till den fina form man hade när serien började.

Efter Hille hittar vi hela sju lag inom sex poängs marginal. Endast Hofors och Överhärde är distanserade längst ner i tabellen.

Mer läsning

Annons