Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transatlantiska förstärkningar till Tierp

Tierps damer står inför sin tredje raka säsong i damtvåan.

Nu satsar också klubben rejält för att bli ett lag på den övre halvan av serietabellen den här säsongen.

Annons

Tidigare har ju tvillingsystrana Julia och Amanda Bruxås återvänt till moderklubben efter en kort gästspel i Div I i klubben Danmark.
Nu har Tierps sportchef Ola Melin också klart med två transatlantiska lirare, som ska komma till Tierp ett par veckor före seriepremiären den 29 april.
De intressanta nyförvärven är Ashley Salas, en mittback som har stora kvaliteter.En riktig fighter med härlig spänst och bra huvudspel och mittfältaren Norma Mendez som blir en härlig spelmotor i Tierpslaget.
Båda tjejerna är 24 år och enligt Ola Melin är det två lirare av hög klass, som kommer att förstärka det unga Tierpslaget.
Ashley Salas har spelat i en klubb som heter Clare Mont Star i USA:s andra division. Salas har vid ett par tillfällen funnits med i det all star team, som tagits ut efter avslutad säsong.
Norma Mendez har dubbelt medborgarskap ( USA - Mexico) och har spelat i klubben Karlifornia Storm och funnits med i det Mexicanska U-20 landslaget.
– Jag ser verkligen fram emot att få med Ashley och Norma i truppen. Jag ser tjejerna som mycket härliga förstärkningar och båda spås en framgångsrik karriär inom fotbollen, säger Ola Melin.
Ashley och Norma kommer till Tierp ett par veckor före seriestarten mot Gimo.
– Ja, det är naturligtvis bra och då ju tjejerna möjlighet att spela in sig i laget, även om tiden kanske är i kortaste laget säger Melin.
– Jag vet att båda har ambitionen att ge 110 procent i sin nya omgivning och det talar ju för, att Ashley och Norma kommer att tillföra laget en hel del positivt.
– Jag vet också att tjejerna har ambitionen att komma hit för att lira boll och ha roligt. Båda vill också utvecklas vidare inom fotbollen och chansen att synas är större här än i den amerikanska ligan, säger Melin.
– Man måste också beundra tjejernas föräldrar som stöttar dom till fullo. Annars vore inte detta inte möjligt, påpekar Melin.
Ashley och Norma ska under den kommande säsongen kombinera fotbollen med studier.
Tierp har ju också tidigare gjort klart med två nyförvärv. Det är Anna Larsson (GUSK) och Anne Eriksson, som förra säsongen lirade med Gimo.
Enligt planerna så kommer Ashley och Norma att göra sin första match för Tierp den 22 april, då hemmalaget möter IK Huge på konstgräsplanen invid Högbergsskolan.
Tierps främsta målsättning inför den här säsongen är att bli ett etablerat lag i damtvåan. I och med de förväven av de båda transatlantiska spelarna så är nu också Tierpstruppen spikad.
– Det här ska naturligtvis bli både spännade och intressant. Allt talar väl också för att det blir fina förstärkningar till vår trupp, säger Tierps chefstränare Janne Pettersson som närmast tillsammans med laget ska ta sig an Gimo i en träningsmatch i morgon.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons