Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff lottning för Kungsgården i kvalet

Kungsgården för börja hemma mot Sund i kvalet till div 3 som startar på lördag.
Fyra lag gör upp om en plats i div 3 nästa säsong.

Annons

Lottningen till kvalet innebär tuffaste möjliga start för Kungsgården. Sund är div 3-laget som ska försöka kvala sig kvar. Brynäs hade motsvarande uppgift i fjol, och klarade det.

– Lika bra att ta tjuren vid hornen, säger tränaren Anders Rinnström. Det känns faktiskt rätt bra att få inleda med en hemmamatch, och sedan slipper vi ju den enda långresan i kvalet.

Sund låg före sista omgången ovanför kvalplats i div 3, men både Avesta och Edsbyn tog sig förbi (efter segrar mot Huge och Hille!).

– En liten chock var det nog för dom att det blev så här. Vi däremot visst ju att vi kunde nå kval som bäst, och lyckades vinna mot Årsunda. Så vi går in i det här kvalet med mycket energi.

– Alla i laget och runtomkring tycker det här ska bli roligt. Det känns som vi är med om något riktigt stort.

Övriga konkurrenter i kvalet är div 4-lag. Korsnäs kom tvåa i dalafyran, medan Strand vann hälsingefyran. Strand missade dock sedan kvalmatcherna mot Ånge, men får nu en ny chans.

Kungsgården får dock bara spela bara en hemmamatch i kvalet, och det är i premiären. Sedan följer två bortamatcher, enligt det reglemente som finns för den här typen av kval. Där blev det dock fel, inledningsvis.

– Jo, vi såg det här vi fick första lottningen, säger Anders Rinnström. Men innan vi hann säga till så hade nån annan påpekat det, och det rätta spelschemat kom. Så nu är det bara att köra på.

Huge kvalar, efter andraplatsen i div 3, nu till div 2 på lördag. Då väntar Örebro Syrianska, tvåan i div 3 västra Svealand, på Kastvallen med matchstart kl 13. Retur i Örebro helgen efter, och sedan får segraren möta Falun, kvallaget från div 2 n Svealand.

En vinnare i skymundan i helgen var Ockelbo. Eftersom Sjötull klarade sig kvar i div 3 genom att undvika kvalspel, så finns det utrymme för ytterligare uppflyttningar i distriktsserierna.

Gefle IF U var redan klart för fyran, men när Sjötull fixade sitt så blir det även uppflyttning för Ockelbo som därmed är tillbaka i fyran igen.

Om Kungsgården skulle klara av att ta klivet upp i div 3, så kommer även Sätra (trea i femman) att flyttas upp till fyran.

Mer läsning

Annons