Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift väntar för IFK Gävle

Sundsvall gästar Brynäsvallen idag och förutsättningarna kunde inte ha varit mer olika för lagen. Sundvall har sex raka vinster medan IFK Gefle är fastrotade på botten i tabellen. Men IFK har visat bättre takter på slutet och vill bryta den negativa trenden.
– Om vi vinner en match så tror jag att det blir en ketchupeffekt av det hela, säger IFK:s tränare Jocke Carlson.

Annons

IFK Gefle har som känt inlett säsongen katastrofalt och ligger klart sist i tabellen. Spelet i norrettan har visat sig vara en tuff utmaning, speciellt i de inledande omgångarna. Men laget har sett vassare ut på slutet och den första trepoängaren kommer allt närmare.

– Man kan säga att det är nära men ändå jäkligt långt ifrån. Ingen hade klagat om vi hade vunnit mot Vasalund i förra matchen. Då var vi riktigt nära men vi var inte tillräckligt kyliga i avsluten. Så har det sett ut i många matcher.

Det bekräftas också i tabellen som visar att IFK endast har gjort fem mål på tio matcher. Om laget ska kunna hävda sig i serien så måste det till en förbättring i anfallsspelet, menar Jocke Carlson.

– Det handlar om små finjusteringar i de avgörande momenten. Vi har inte råd att missa fyra klara målchanser som vi gjorde i förra matchen.

I IFK:s predikament skulle den utomstående kunna tro att spelarna hänger läpp inför varje match. Tvärtom, laget har en bra träningsvecka bakom sig och vill vara med och tävla mot de bästa.

– Det känns faktiskt jättebra för tillfället. Det kan låta märkligt, men de senaste veckorna har visat att vi kan prestera på den här nivån. Det är ingen utopi att vi tar poäng mot Sundsvall imorgon, säger Jocke Carlson.

IFK får klara sig utan deras 16-åriga stjärna Sandra Törnros. I övrigt är hela truppen tillgänglig

Sundsvall saknar Shanga Hussain.

Mer läsning

Annons