Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förbund kan bli ett

/

Fotbollförbunden i Hälsingland och Gästrikland kan bli ett.
Distrikten utreder nu en eventuell sammanslagning.
– Det kan innebära stora förändringar, säger hälsingeordförande Dan Jonsson.

Annons

Hälsinglands och Gästriklands idrottsförbund har redan tagit steget till en sammanslagning. Nu kan fotbollförbunden i länet gå samma väg.

Under Svenska fotbollförbundets årsmöte tog Örjan Ohlström, ordförande för Gestriklands fotbollförbund, upp frågan med hälsingekollegorna. Dan Jonsson, ordförande i Hälsinglands fotbollförbund, vill inte gå händelserna i förväg men säger att en sammanslagning skulle kunna innebära stora förändringar.

– Man ska inte redan nu spekulera i samordningsvinster, breddad kompetens eller om det är dumt. Men vi har fått en seriös förfrågan om en sammanslagning, säger Dan Jonsson.

Under torsdagskvällen tas frågan upp på hälsingeförbundets styrelsemöte. Men ett beslut i frågan ligger längre fram i tiden. Först ska förbundet samla in synpunkter från föreningarna i Hälsingland, någonting som ska göras under slutet på maj och i juni.

Innan föreningarna har kommit med synpunkter vill inte Dan Jonsson kommentera eventuella fördelar och nackdelar med förslaget.

– Det kan innebära stora förändringar och därför måste vi gå till botten med frågan och göra en riktig analys. Alla som har en synpunkt eller intresse i frågan måste få komma till tals innan. Så jag vill inte vara spontan i det här läget, jag vill inte färga föreningarna med min åsikt, säger han.

Mer läsning

Annons