Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skador och utvisning blev för mycket

Trots ett stort stöd av tillresta Sandvikensupportrar blev det en tung kväll på Enavallen för Sandvikens IF.

Seriefinalen mot Enköping förlorades med hela 3–0 och man tvingades spela med en man mindre i 60 minuter efter att målvakten Tim Markström frilägesutvisades.

Annons

Det såg länge bra ut för Sandviken. Man hade bra kontroll på händelserna och tillät inte Enköpingsspelarna att komma till några större farligheter.

Men i mitten på första halvlek började problemen. Andreas Gillström tvingades utgå då han fick en boll i ansiktet och sedan en armbåge i en närkamp.

Och i den 32:a minuten kom nästa bakslag. David Svanberg fick en alltför dålig hemåt passning och när han skulle rensa bort bollen, slog han en riktig rundpall i stället och ställde Enköpings Ernesto Ferreria fri med Markström. Tim rusade ut och fällde Enköpingsspelaren. I samband med kollisionen så skadade Tim sig i vänstra knäet – men det som kanske smärtade mest var det röda kort han fick när han kom upp på benen igen.

– Det är klart att jag är på honom men lite hårt kanske med utvisning. Men reglerna är ju såna att vid målchans så är det utvisning. Nä, det känns jäkligt tufft att sätta grabbarna i den sitsen, suckade han.

Utvisningen gjorde att man tvingades tänka om lite i Sandviken och målet var att hålla 0–0 så långt man kunde. Det höll till elva minuter in på andra halvlek. Enköpings Kerim Mrbati fick ett öppet läge i straffområdet och kunde sätta 1–0 bakom en chanslös Rickard Andersson.

– Det är ett jobbigt mål. Jack Sharples halkar ju precis när han ska bryta och det gör att han får läget. Men det är lite typiskt för oss i dag. Vi har inte riktigt marginalerna med oss och mot ett sådant här lag måste man ha lite flyt. Speciellt när man har en man mindre, menar Tony.

Det var det där med marginaler ja. Andrew Stadler fick ett jätteläge med 20 minuter kvar då han chippade bollen förbi målvakten men kunde bittert se hur bollen smet ett par decimeter utanför. Kort senare så tvingade Jack Sharples målvakten Gustaf Persson till en jätteräddning när han nickade bollen upp mot krysset. Persson slängde sig och fick en hand på den och returen sköt sedan inbytte Emil Wigren över. Fem minuter senare sköt Enköpings skyttekung Joel Rajalakso in 2–0 och rullgardin, persienner och allt drogs ner för Sandviken.

– Vi pratade i halvtid om att vi max skulle få två, tre chanser och då måste man sätta dom. Nu är det en sådan kväll när det inte funkar och det känns naturligtvis tungt, säger Tony som ändå ser ljust på framtiden.

– Vi får deppa ihop i kväll och kanske i morgon men sen tar vi nya tag och vi ska göra en jäkligt bra avslutning. Jag tror att det kan räcka med tre segrar till för att vinna serien.

För Tim Markström väntar nu en avstängning och när det gäller skadan var det under kvällen inte konstaterat hur allvarlig den var.

– Det svullnade upp rejält men just nu känns det väl så där i alla fall. Det gör mest ont att man inte fick vara med längre än 30 minuter i en match man sett fram emot så länge. Men som sagt var, det är bara att bryta ihop och komma igen, säger en mycket besviken Markström som är inne på samma linje som sin tränare.

– Det var en viktig match men inte på något sätt avgörande. Nu får vi jaga i stället och vi ska bara förbi. Så är det bara.

Mer läsning

Annons