Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt GIF tog poäng mot Åtvidaberg

Gefle IF kom nästan med ett rent juniorlag mot ett betydligt tyngre och mer rutinerat Åtvidaberg.
Ändå klarade GIF av att ta en poäng efter slutresultatet 2–2.

Annons

– Killarna gjorde en jättebra insats, summerade tränaren Thomas Andersson.

Det gav så när segern också men i matchens 90:e minut kom kvitteringen efter en fast situation. Båda hemmalagets mål kom för övrigt efter en hörna och en frispark. Enda gången som storlek och fysik gav utslag för Åtvidaberg.

Bara Christoffer Aspgren hade senioråldern inne i GIF-laget – och då var han dessutom junior så sent som ifjol. Stark gjort av det unga, orutitinerade men hungriga laget.

– Vi hade lite problem i början med det snabba konstgräset som blev ännu snabbare då det regnat hela dagen. Men det blev bättre ju längre matchen led, sa Andersson.

Underläget i pausen förvandlades till en ledning på tio heta inledningsminuter av andra halvlek. Då gjorde gästerna dessutom två fina mål. Adrian Bjelkendal Haaranen kvitterade när han kom i en andravåg och placerade in bollen.

Sedan gjorde Tshutshu Wa Tshakasua ledningsmålet efter ett mycket bra förspel av Christoffer Aspgren som hittade sin lagkamrat i ett öppet läge.

– Att Åtvidaberg kvitterade sent är sådant som händer. Det här var en jättebra match för våra unga killar, avslutade GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons