Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbuad Gerndt årets allsvenska spelare

(Ny version) Ex-GIF:aren Alexander Gerndt utsågs till ”Allsvenskans bäste spelare 2010” – och blev utbuad av Malmöpubliken.

När det blivit tyst tackade han sin gamla klubb.

Guldbollen – den tog Zlatan hand om för femte gången.

Annons

Alexander Gerndt fick ta emot sitt pris ur förbundskapten Erik Hamréns hand och det var också Hamrén som ropade ut hans namn som vinnare.
Men när Gerndt skulle bränna av sitt tacktal hann han bara säga ”Ja...” innan publiken, som inte glömt bort att den här killen numera representerar Helsingborg, började bua.
Gerndt tog det dock lika kallt som han brukar göra på planen och gjorde en konstpaus.
Sedan fick han prata i fred.
– Jag vill tacka min fru, alla spelare i Helsingborg och alla spelare i Gefle, sa Gerndt, och skickade sedan en hälsning till en gammal ledare:
– Ulf Stillman på Gotland, väldigt viktig för mig, sa Gerndt.
Efteråt sa han till Expressen.se:
– Det var rätt väntat. Jag menar, vi är ju i Malmö. Men det blir lite fel när de börjar bua under en prisutdelning. Det enda jag kunde göra var att försöka vänta ut buropen, tacka alla människor som jag ville tacka, och sen lämna tillbaka scenen så fort jag kunde.
– Kul att en del i publiken klappade händerna åt mig efteråt i alla fall.
Juryns motivering: ”93 skott totalt varav 55 på mål och 20 i mål – plus ett i stolpen. Gerndts vänsterfot har varit grym i år i två klubbar–och han kan fortfarande utvecklas!”
Galakvällens galjonsfigur var förstås Zlatan Ibrahimovic, som kom till Percy Nilssons hockeyborg i Malmö som firad matchvinnare i Milanoderbyt mot Inter.
Tajmingen kunde inte varit bättre.
Applåderna ville inte ta slut.
När han äntligen fick hålla sitt tacktal sade han:
– Tack, tack! Ja, vad säger man efter femte Guldbollen? Jag hoppas jag sagt ännu mer på planen med fötterna.
– Det här var det inte många som trodde när jag var 12 år och provspelade för MFF. Nu 17 år senare har jag fem Guldbollar och två till där hemma som förhoppningsvis ligger och sover, sade Zlatan och tänkte på barnen hemma i Milano.

Mer läsning

Annons