Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo föll – men ger inte upp

När Felicia Sandin i Valbos damlag satte 1–1 mot Gimo var det nästan ett historiskt mål. För då var det mer än 800 minuter sedan Valbo gjorde mål senast. Nu hjälpte inte Felicias mål speciellt mycket då bortalaget vann med 3-1 och nu ser det väldigt bekymmersamt ut för Valbo. Sju poäng upp till strecket. Är det kört nu?

Annons

– Vi ger inte upp. Tjejerna kommer att slita in i det sista, säger Leif Hollsten, tränare i Valbo men säger i samma mening: – Det hade inte varit någon nackdel och vunnit i dag….

Målskyttet har ju varit en stark bidragande orsak till att man ligger på jumboplatsen. Så glädjen var ju förstås stor då Felicia Sandin satte Valbos kvittering i den 21:a matchminuten. Det var för övrigt hennes tredje mål den här säsongen.

Men det var gästerna som styrde den här matchen och hade även turen på sin sida när det behövdes. Som i deras ledningsmål fram till 2–1. Ett långskott som tar på en Valbospelare och friställer Sofie Andersson i straffområdet, där hon inte gör något misstag.

– Dom har mer boll än oss och skapar väl fler lägen. Sen har vi ju ingen tur med oss heller, säger Hollsten som i inledningen av andra halvlek försökte att sätta lite press på Gimo och stöta högre med sitt lag. Det tog bara sju minuter så föll den taktiken. På ett inkast av längre modell, skarvas bollen inne i straffområdet till en framrusande Matilda Wiik som nickar i 1-3 och rullgardinen föll då ner för Valbo.

Förlusten innebär nu att man har sju poäng upp till säker mark och det är 15 kvar att spela om, så visst finns chansen och det unga Valbo har på inget sätt tänkt ge upp den möjligheten. Tränare Hollsten igen:

– Så länge det finns en chans så tänker vi köra på för fullt. Vi visste om att det skulle bli en tuff säsong i år. Vi har ett ungt lag och vi räcker inte riktigt till. Men vi får hoppas att vi kan ladda om nu till nästa match som är ett derby mot Huge.

Motivation slår klass. Hoppet är det sista som överger en. Det finns några klyschor att vila sig mot för Valbo men dom börjar minska. Matchen mot Huge spelas nästa lördag.

V ALBO –G IMO 1–3 (1–2)

Målen: 0–1 (20) Jenny Engqvist Pettersson, 1–1 (21) Felicia Sandin, 1–2 (32) Sofie Andersson, 1–3 (50) Matilda Wiik.

Domare: Josefin Aronsson, Hedemora

Publik: 50

Matchens tre stjärnor

3: Veronica Larsson, b

2: Felicia Sandin, f

1: Elise Ojmaä, mf

Mer läsning

Annons