Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tappade efter paus - förlust mot nästjumbon

Valbos damer kom till matchen mot Farsta med två raka segrar i bagaget. Nästjumbon förstörde den sviten igår och vann med 3–1 på Åbyvallen. – Sådan är fotbollen, suckade "Ata".

Annons

Tre segrar av fyra möjliga, varav förlusten mot seriens enda poänglösa lag, var Valbodamernas svit inför hemmamatchen mot nästjumbon FoC Farsta.

Det fanns inget annat än vinst i Valbos tankar inför matchen.

Det blev förlust med 3–1.

– Vi kan inte skylla på för få målchanser utan det är vi själva som ställer till att vi tappar ledningen, var Valbotränaren Per-Arne “Ata” Perssons kommentar efter matchen.

Inledningen från Valbos håll kunde man inte klaga på. Redan efter tre minuter slog Anna Westelius in 1–0 på frispark och det såg ut att vara början på ännu en fin skalp.

– Det kanske inte alltid bara är positivt att få första målet så där tidigt med tanke på att man börjar slappna av, resonerade “Ata”.

Ungefär på det viset uppträdde hemmalaget efter det tidiga målet. Den första halvleken innehöll inte mycket mer i anfallsväg och den farligaste målchansen stod Farsta för - ett skott i ribban från halva plan.

Farstas Hanna Eliasson var det farligatse störningsmomentet för Valbos backlinje, det visade sig när hon snappade upp en långboll och rullade in 1-1 efter tio minuter in i den andra halvleken.

– Efter baklängesmålet visade vi dock mer vilja på att vi var sugna på mål framåt, tyckte “Ata”.

Men bollen gick inte in och det straffade sig när Farsta först gjorde 2–1 och sedan 3–1 genom Hanna Eliasson på en snarlik situation som första baklängesmålet.

– Vi är alldeles för passiva i försvaret vilket syns på alla Farstas mål, kritiserar “Ata”.

Valbo går till sommarvila på en sjätte plats i tabellen med en match mindre spelad.

Mer läsning

Annons