Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tog viktig poäng på Gotland

Valbo FF åkte till Östersjöns pärla och plockade en poäng mot Dalhem IF. Det svängde nästan lika friskt resultatmässigt som det blåste på ön. – En jätteviktig pinne, säger Valbos tränare Per-Arne Persson efter 3–3 på Gotland.

Annons

Mittenmötet i division 2 norra Svealand fick ingen vinnare. Dalhem gjorde matchens första mål, Valbo tog sedan ledningen två gånger om innan hemmalaget fastställde slutresultatet till 3–3.

Den första halvleken bjöd inte på något skönspel. I ösregn och blåst lyckades Valbo ändå gå till halvtidsvila med en 2–1-ledning i bagaget.

– De hade den första halvtimmen och vi den sista kvarten i första halvlek. Spelet blev väldigt chansartat på grund av vädret. I den andra duggregnade det och passningsspelet förbättrades, berättar Per-Arne Persson på väg till färjelägret i Visby.

Stora delar av den andra halvleken ägdes av Valbo, men Dalhem kvitterade i den 47:e minuten.

Tolv minuter senare återtog Valbo ledningen, då Maria Eriksson satte en straff efter att Paulina Persson blivit fälld.

En snabb omställning gav sedan Dalhem ett friläge, som förvaltades av Linda Åberg-Mattsson.

– Det var en jämn och tuff match. Båda lagen skapade många lägen och på slutet hade vi en riktigt farlig chans. Helst hade vi ju tagit tre poäng, för att få det lite lugnare inför de två sista omgångarna. Men den här poängen var jätteviktig, konstaterar Per-Arne Persson.

Valbo ligger sexa i tabellen med fyra poängs marginal till FoC Farsta under nedflyttningsstrecket, men Farsta har en match mindre spelad.

I de två sista omgångarna möter Valbo jumbon Börje SK hemma och Farsta på bortaplan.

Annons