Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tog viktig seger

Valbo hade inför matchen mot Bollnäs två poäng ner till Delsbo under strecket. Efter matchen som slutade 2–0 är det nu fem poäng ner och läget ser betydligt ljusare ut i div 3.

Annons

– Det som är så skönt är ju att Delsbo förlorade och nu har vi ju chansen att avgöra det när vi möter dem i nästa omgång, sa Valbos tränare Micke Edvardsson.

Tabelläget förbättrades väldigt mycket i och med 2–0–segern och i stället för en placering direkt ovanför strecket så har nu Valbo Tunabro, Dala–Järna och Järbo mellan sig och nedflyttningsplatserna.

– Ju fler lag som ligger mellan oss och under strecket desto större blir ju våra chansen att hänga kvar, konstaterade Edvardsson.

Matchen mot Bollnäs började bra för Valbo och man hade ett stort bollinnehav. Spelmässigt var Valbo överlägsna men skapade inte nån farlig målchans.

– Det syns att vi inte har något självförtroende och att vi blir lite rädda för att göra nånting. Och det är jobbigt när vi spelar bra och det står 0–0 för då vet man hur det blir. Ofta så släpper vi in ett eller flera mål i stället, sa Edvardsson.

Och 20 minuter in i den andra halvleken så såg det ut som om historien skulle kunna upprepa sig. Men då slog Marcus Andersson till med det förlösande 1–0–målet och av bara farten gjorde han också 2–0 tio minuter senare. Det skulle också bli slutresultatet. Nu väntar alltså Delsbo som ligger precis under strecket och vid en Valboseger så är kontraktet fixat.

Skulle det bli förlust så är det inte det värsta. Då ligger Valbo fortfarande två poäng före Delsbo inför de avslutande två omgångarna.

– Det kommer att bli spelmässigt jämnare än den här matchen och vi måste höja oss spelmässigt för det känns som om vi kommer bli straffade snabbare om vi gör ett misstag mot Delsbo, sa Edvardsson.

Annons