Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos damer debuterar i Tidningscupen

I söndags tog Valbos fotbollsdamer sin sjätte raka seger i Bilma Cup.
När laget nu deltar i Tidningscupen för första gången infinner sig per automatik ett visst favoritskap.
– Vi är bra på små ytor, men favoriter? Nä, det tycker jag inte, säger Valbotränaren Per-Arne Persson.

Annons

I dag inleds Tidningscupen som arrangeras av Sandvikens IF. Five-a-side-turneringen, som var stor redan tidigare, har växt ytterligare. 135 lag ska under tre dagar, och i viss mån nätter, spela sammanlagt 269 matcher.

En sak som de arrangerande i SIF gläds åt extra mycket är att Valbo FF är med – och därmed gör damturneringen starkare än någonsin. Tidigare har VFF vid motsvarande tid spelat SM i futsal i egenskap av distriktsmästare, men i år valde klubben annorlunda.

– Det ska bli roligt. Det är lite större plan och lite större runtomkring än i Bilma Cup, så det finns förutsättningar för att spela bra inomhusfotboll, säger Per-Arne Persson.

Förra årets damsegrare Älta (slog Huge i finalen) finns inte med i årets upplaga. Däremot Kvarnsveden som tog klivet upp i division 1 i höstas.

– Ja, Kvarnsveden kan jag hålla med om. Och sedan vill vi försöka göra så bra ifrån oss som möjligt, eller vi s-k-a göra så bra ifrån oss som vi kan. Men glöm inte Huge som var i final i fjol och IFK Gävle som har vunnit ett par gånger, säger Persson.

– Jag tycker att vi har många spelare som har kvicka fötter och är tekniska, jag tror det är nyckeln. Vi är bra på små ytor på något vis.

På herrsidan ska Sandvikens IF göra sitt bästa för att plocka hem sjätte raka segern. Svår konkurrens kan komma ifrån Dalkurd, Dalalaget som rinner igenom seriesystemet är numera ett division 2-lag och kommer att spela i samma serie som SIF i sommar.

Gefle IF är också respresenterat i Tidningscupens seniorklass i form av två U19-lag.

Mer läsning

Annons