Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos tränare positiv – trots förlust

Trots förlust med 0–3 gjorde Valbo en bra insats mot Skiljebo och tränare Andreas Vestin känner att laget är på rätt väg inför den stundande seriepremiären mot Gällivare om två veckor.

Annons

– Det tycker jag. Vi matchar ett Skiljebo som i mina ögon är ett topplag i tvåan. Jag tror inte att många lag i norrtvåan håller den klassen, menar Vestin.

Seriepremiären för nykomlingarna Valbo närmar sig alltså. Matchen mot Skiljebo var den näst sista träningsmatchen. Och Valbo visade att man hängde med bra i tempot som gästerna satte upp.

Planen var att låta Skiljebo föra matchen och satsa på omställningar, vilket man också fick ett par gånger. Paradoxalt nog så åkte man själva på en kontring precis i slutskedet av första halvlek som gjorde att Skiljebo kunde ta ledningen.

– Kändes lite surt. Vi var inte tillräckligt noggranna när vi fick våra chanser och ett bra lag som Skiljebo, behöver inte många lägen. Dom skapade inte så mycket tycker jag i första, menar Anders.

Andra halvlek blev mer en av en hawaiifotboll där spelet öppnade upp sig mer. Andreas Smedbakken hade ett par fina lägen till kvittering men då var det ju det där med effektiviteten då, så i stället kunde Skiljebo göra 0–2, åter igen på en kontring. 0–3 kom i slutet på matchen.

Om en vecka så spelar man genrep mot Strömsberg. Sedan bär det av till Gällivare för premiären den 11 april. En nätt liten tripp på cirka 100 mil, enkel resa. Och just dom långa bortaresorna har man pratat om inom laget.

– Det blir ju lite speciellt. Det kan vara tufft att spela match med en lång resa i benen, så vi har diskuterat hur vi ska lösa det på bästa vis. Mycket sitter ju i inställningen och jag kan garantera att dom här killarna vill att serien ska dra igång nu. Det ska bli riktigt roligt, avslutar Andreas.

Mer läsning

Annons