Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var fanns glöden Sjötull?

En överlägsen seger var precis vad man kunde förvänta sig när Trönö, näst sist i tabellen inför matchen, besökte Träffen för att möta Sjötull.
Det var dock bortalaget – som visade att motivation slår klass – som stod för storsegern. Skrällen fullbordades på tilläggstid då slutresultatet fastställdes till 1-6.
− Vi underpresterar återigen, suckade Sjötulls tränare Carlos Santis.

Annons

Trönö var piskat att vinna matchen för att få kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Vann matchen gjorde man också – och som man gjorde det. Inget av lagen fick till något ordnat anfallsspel under de första tjugo minuterna. I den 22:a minuten gav Sjötull bort 0–1 när bortalagets Matthew Mendy fick chippa in bollen över målvakten.

Efter baklängesmålet tog Trönö över. Två frisparkar från bra läge resulterade i två mål innan halvtidsvilan. Den första tog i muren och lurade målvakten.

− Vi hade inte marginalerna med oss idag heller, sa Carlos Santis.

Vad Carlos Santis sa till spelarna i halvtidsvilan är okänt, men det var ett helt annat hemmalag som kom ut till andra halvleken. Sju minuter in i halvleken kom reduceringen och bara minuter senare nickades en boll i ribban. Den stora chansen till kontakt kom när Trönös målvakt hoppade in hårt i en hemmaspelare och domaren blåste för straff. Wallace da Silva la upp bollen på straffpunkten – och drog iväg den ett par meter över ribban. Efter straffmissen orkade inte Sjötull resa sig. Man fortsatte anfalla men blottade sig rejält bakåt och Trönö kunde kontra in ytterligare tre mål. Matchen var hetsig och det var mycket snack på planen – både mellan spelare och domare. Carlos Santis var inte helt nöjd med domarinsatsen.

− Domaren är inte konsekvent, då blir det dålig stämning på planen. Men det är inte därför vi förlorar idag, vi gör alldeles för många individuella misstag.

• Finns det något positivt att ta med sig från en sådan här match?

− Nej det tycker jag inte. Vi visar inget hjärta idag och underpresterar återigen.

SJÖTULL–TRÖNÖ 1–6 (0–3)

Målen: 0–1 (22) Matthew Mendy, 0–2 (29) Magnus Wallgren, 0–3 (34) Yankuba Ceesay, 1–3 (52) Wallace da Silva, 1–4 (75) Yankuba Ceesay, 1–5 (77) Abdoulie Manneh, 1–6 (90) Abdoulie Manneh.

Varningar, Sjötull: Andreas Revahl, Wallace da Silva

Utvisning, Sjötull: Henrik Persson

Domare: Linn Andersson, Stockholm

Publik: 197

Sjötulls tre stjärnor

3: Stefan Persson, b

2: Mohammed Moradi, mf

1: Charles Koroma, mf

Mer läsning

Annons