Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt derby på Måsberget

Så sent som i torsdags vann IK Huge mot Korsnäs. Och i kväll måste nog laget plocka ytterligare en trepoängare för att haka på topplagen.
Kvällens derbymotståndare Brynäs vill självklart samma sak – och därmed hänga av Huge vid en seger.

Annons

Midsommarhelgen avslutas med ett derbymöte i division 3 södra Norrland på Måsberget i kväll.

Brynäs, som ligger trea i tabellen, tar emot Huge på platsen bakom. Och det är två jämna lag som kan varandra väl som möts.

– Vi har koll på Huge och kan dom bra, så jag tycker att vi har goda segerchanser, särskilt som vi spelar hemma, säger Dennis Berglund, tränare i Brynäs.

Brynäs har ju gjort en riktigt bra säsong efter degraderingen från division 2 i fjol, men får hela tiden kämpa för att få ihop fullt manskap till matcherna.

– Ja, vi tappade ju 16 av 19 spelare efter förra säsongen och från början av säsongen gällde det att få ihop ett lag. Men vi har hittat en trygghet i spelet och har varit bättre i alla matcher utom när vi släppte in fyra mål på en halvtimme mot Korsnäs, det var någon slags kollaps vi råkade ut för, säger Berglund som själv legat hemma i halsfluss under helgen.

– Men nu känns det bättre och jag räknar med att finnas med vid sidan av planen, säger han.

En som gör sitt sista framträdande i Brynäs är den defensive mittfältaren Stefan Dahlberg som kom från Holmsund inför säsongen.

Nu kommer han att flytta tillbaka till Umeå och spela för Mariehem i division 2 Norrland.

– Synd att vi tappar Stefan, han har varit viktig för oss, menar Dennis Berglund.

Däremot finns veteranen Anders ”Dojan” Nilsson med i kväll som släpande forward strax bakom Wallace Da Silva.

Hos Huge kommer Tobias Mohlén, som var avstängd senast, tillbaka in i laget medan det i går kväll fortfarande var osäkert om anfallarna Emil Holmström och Robin Eriksson kommer till spel.

– Jag var hos brorsan (Johan Holmström, fysioterapeut) och kollade baksidan av låret och han tror att jag kanske kan spela. Jag vill ju hemskt gärna vara med nu när man kommit igång igen och när det är derby. Men det är osäkert fortfarande, berättar Emil Holmström.

Han gjorde ju sina två första mål i sin andra match för säsongen när Huge besegrade Korsnäs med 3–1 i torsdags. Men tvingades alltså kliva av strax före paus med en bristning i baksidan av låret.

FOTNOT: Även SAIK, klar jumbo i division 3 norra Svealand, spelar i kväll – borta mot Gimo.

Mer läsning

Annons