Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken revansch för Valbo

Inget var sig likt.

Valbo hade lyckats hämta sig från 6–0-smällen i början på juni – och tog en gruvlig revansch på Brynäs i division 3 södra Norrland i går.

– Så här bra är vi, säger Valbotränaren Mats Axelsson efter 3–0-vinsten.

Annons

Samtidigt som de 210 åskådarna stod och småhuttrade på Åbyvallen, passade spelarna i Valbo på att värma sin tränare Mats Axelsson – med en helgjuten insats som räckte till tre värdefulla poäng.

– Det känns riktigt skönt. Grabbarna är verkligen värda det här. Vi visade upp ett bättre passningsspel och Brynäs blev nog aningen chockat. Deras backlinje är känslig när man får tryck på den. Det lyckades vi utnyttja, sammanfattar Mats Axelsson strax efter matchens slut.

Valbo gick till halvtidsvila med en 2–0-ledning i bagaget – fullt rättvist. Henrik Persson drog in 1–0 på frispark, som styrdes in via Brynäsmuren. Valbo satte oväntat hårt tryck på Brynäs och 2–0-målet i den 37:e minuten var frukten av detta. Sam Badru, ett orosmoln i Brynäs straffområde matchen igenom, gjorde inget misstag från nära håll.

Han lyste upp med hela ansiktet efter slutsignalen.

– Jag är så glad. Jag kunde ha gjort fler mål, men jag får nöja mig med ett. Den här segern betyder mycket för oss, speciellt med tanke på att det var Brynäs vi slog.

– Jag vet inte, det är svårt att säga. Men vi har fått spelglädjen tillbaka. Vi har tränat hårt, vilket visar sig nu.

Brynäs skapade ett par lägen efter Valbos 2–0-mål, men inget kändes särskilt hett. Matchen dog sedan efter Alexander Larssons 3–0-mål.

Totalt sett uppträdde Brynäs lojt, och laget är inne i en djup svacka. Den nivå som laget visade upp mot Valbo kommer aldrig att räcka i jakten på en topplacering.

– Vi är ljusår från det vi presterat tidigare, medger Brynäs tränare Dennis Berglund och fortsätter:

– Vi är inte bättre än så här just nu. Det är tungt, men förlusten i lördags (mot Ytterhogdal) var ännu tyngre.

– Nej, tåget har inte gått än. Vi måste helt enkelt försöka mobilisera ny kraft inför fortsättningen.

 

Mer läsning

Annons