Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket styrkebesked, Huge

Det var division 2 mot allsvenskan – men det såg inte så ut. Huge pressade fjolårsfinalisten Djurgården och var millimetrar från en förlängning.

Annons

– Vi gjorde en riktigt bra match, säger Moa Lennartsson efter 1–0-förlusten i Svenska cupens tredje omgång.

För knappt fem år sedan blev det storstryk när Huge fick besök av Djurgården/Älvsjö i Svenska cupen.

1–12 närmare bestämt.

I går var Djurgården tillbaka på Kastvallen – och den här gången fick de rejält motstånd.

Huge svarade för en styrkedemonstation, och hade förtjänat ett bättre slutresultat än 0–1.

– Vi svarade för en fantastisk insats. Inför matchen pratade jag om att alla behövde slå personligt rekord för att vi skulle kunna hota dom, och jag måste säga att det verkligen blev så. Alla gjorde ett oerhört bra jobb, säger Hugetränaren Anders Markström.

Natalia Rickne gjorde matchens enda mål med ett kanonskott som My Jonsson inte kunde göra något åt.

– Det var bara att skjuta. Det såg nog hårdare ut än det egentligen var, säger Natalia om den avgörande fullträffen i den 41:a minuten.

Bortsett från målet hade Djurgården inte särskilt många farligheter under den första halvleken. I stället var det Huge som skapade de flesta lägena där bland andra Lovisa Hübinette var nära vid ett par tillfällen.

I den andra halvleken fortsatte jakten på ett kvitteringsmål, och allra närmast var anfallaren Moa Lennartsson. I den 59:e minuten fick hon ett friläge efter en perfekt framspelning av Sanna Björk. Men Moa skickade bollen över målet.

– Jag tror inte att deras backar såg mig. När jag fick bollen tänkte jag bara att jag måste få den förbi målvakten. Men bollen studsade upp precis när jag skulle skjuta. Det grämer mig, säger Moa.

Efter ytterligare ett skapligt läge kom den stora möjligheten i den 82:a minuten. Lennartsson fick en fin möjlighet att hitta rätt sedan Lovisa Hübinette jobbat fram bollen i straffområdet. Men bollen rensades undan på mållinjen av Djurgårdsförsvaret. I nästa läge fick Mikaela Andersson chansen, men Djurgården redde ut kalabaliken.

– Vi hade inte flytet riktigt i de avgörande situationerna. Det är synd att vi inte lyckades utnyttja chanserna vi fick, det känns jäkligt surt nu, säger Moa Lennartsson efter den knappa förlusten mot Djurgården, som dock bara hade ett fåtal spelare med som är ordinarie i allsvenskan.

• Ni lyckades ändå störa Djurgården och var nära en förlängning. Förklaringen?

– Först och främst gjorde vi ett grymt försvarsjobb. Sedan satte vi hög press, vilket gjorde att de inte kunde spela upp bollen som de ville. De slog ju fler långbollar än vad vi gjorde, vilket är ganska anmärkningsvärt med tanke på att de är ett allsvenskt lag. Vi vann även många nickdueller och närkamper.

Anders Markström:

– Jag är stolt över vår insats och vi kommer att sova gott i natt. Vi visar att vi kan mäta oss med Djurgården och det här tar vi med oss in i seriespelet.

Mer läsning

Annons