Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wall tar över efter Haaranen i SIF

Sandvikens IF valde att plocka sin nya tränare från den egna organisationen. I går presenterades John Wall som ersättare till avhoppande Jimmy Haaranen. – Det ska bli stimulerande och det är en fördel i sammanhanget att jag kan klubben, säger John.

Annons

Han blev anställd av SIF i februari och håller i fotbollsgymnasiet och lite olika projekt runt om i skolorna i Sandviken. Tidigare har 27-åringen också tränat SIF:s U19-lag. Men mest känd kanske han är för att varit på studiebesök i Manchester City hos Sven-Göran Eriksson och hans kompisar.

Han var även aktuell för en assisterande tränarpost i allsvenska Gais i vintras innan han föll ifrån i sista gallringen.

Att det blev just John var ingen större skräll. SIF visste tidigt att det här skulle bli Haaranens sista år som tränare och hade jobbat med Wall som lösningen inför 2009. Nu blev det lite tidigare.

– Därför var det inte så svårt att tacka ja till jobbet. Tills vidare är vi överens om en lösning den här säsongen ut men jobbar också mera långsiktigt.

Han har sett alla hemmamatchen den här säsongen och vet också det mesta om spelarna även om han är ett nytt namn för några i A-truppen. Givetvis är också det en fördel.

Några små förändringar kommer spelarna att märka.

– Så är det ju. Det blir alltid något nytt med en ny röst och jag tror på min metodik. Sen vet jag inte om det blir så stor ändring på spelsystem och så vidare.

Jimmy Haaranen gör sista matchen med gänget i dag mot Syrianska och sedan är det ett litet sommarlov för spelarna. Det är återsamling den 12 juli då laget börjar träna inför höstsäsongen som startar med returmötet med Syrianska den 27 juli.

– Uppehållet ger spelarna lite arbetsro så det kanske är en fördel att det kommer nu, säger John.

SIF är nöjd med lösningen.

– Han har varit i föreningen ett tag nu och med tanke på att vi hade honom som första alternativ till nästa säsong är vi glada att han kunde hoppa på det här redan nu, säger Tony Jennevret.

Annons