Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiklöf klar för Brage

Efter många turer fram och tillbaka är nu den förre SIF-anfallaren Mathias Wiklöf klar för division 1-laget Brage.
Åtminstone fram till sommaren.

Annons

Till en början handlar det om ett utlåningsavtal från IFK Mariehamn på tre månader. Anledningen till det är att Mathias Wiklöf varslats från sin anställning som maskinoperatör på Sandvik och inte vet om han får behålla jobbet eller inte.

Därför har Brage fram till sommaren på sig att fixa fram ett nytt jobb, om det nu skulle bli så att han förlorar sitt jobb i Sandviken. Annars är han fri att söka sig någon annanstans.

Mathias Wiklöf kommer tills vidare bo kvar i Gävle och pendla till Borlänge, och enligt Borlänge Tidning gjorde han sin första träning med klubben i går.

– Alla verkar överens och det känns kul att få börja spela igen. Jag hoppas kunna tillföra ganska mycket, säger han till tidningen.

Det blev bara en säsong i IFK Mariehamn för 29-årige Mathias Wiklöf, som trots sin succé i den finska högstaligan, där han bland annat vann den interna skytteligan med sex mål, valt att lämna Åland.

Nu blir det Dalarna i stället, åtminstone i tre månader framåt.

Sandvikens IF gjorde ett ihärdigt försök att värva tillbaka Wiklöf, men ville inte ställa upp på ett korttidskontrakt. I stället erbjöd man ett tvåårskontrakt som Mathias Wiklöf nobbade.

Mer läsning

Annons