Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiklöf nobbar – då hoppas SIF fortfarande på Westlin

Sandvikens IF gjorde ett allvarligt, men misslyckat, försök att få hem Mattias Wiklöf.
Däremot bestämde sig brorsan Rickard för att stanna – och klubben har stora förhoppningar om att få Daniel ”Sulan” Westlin i laget.

Annons

Det där med Mattias Wiklöf kanske var ett långskott, men SIF gjorde i alla fall allt som stod i deras makt för att få hem den välmeriterade yttermittfältaren från Brage. Bland annat lyckades man ordna med ett jobb för den tidigare Sandvikanställde 31-åringen. Beskedet blev emellertid ”nej, tack” – Wiklöf vill fortsätta i superettan där Borlängelaget ska göra sin andra raka säsong 2011.

Den ett år äldre Wiklöfbrodern, med Rickard i förnamn, har däremot bestämt sig för att köra vidare med de rödvita.

– Det är alltid bra med kontinuitet och Rickard har ju varit här i flera år och vet vad som gäller. Han hade en säsong med många småskador, så det finns mer att ta där, säger tränaren Tony Andersson.

På mittfältet börjar det därmed se ganska klart ut i lagbygget – även om man riskerar att tappa Tobias Wanke till allsvenskan, trots att denne står under kontrakt. Tunnare ser det ut på forwardssidan, konstaterar Tony Andersson, och därför vill han väldigt gärna ha förre GIF-anfallaren Daniel Westlin i sitt lag.

”Sulan” hade ett möte med Sandvikenklubben i lördags, dagen efter att han fått beskedet att han inte längre var önskvärd i Pelle Olssons allsvenska lag.

– Mötet kändes bra och det är givetvis min förhoppning och tro att vi ska komma överens med ”Sulan”, säger Tony Andersson.

– Vi behöver offensiva spelare. Om vi ska ha en ambition att tillhöra toppen måste vi göra fler mål.

”Sulan” själv säger till Sporten att han inte har bestämt sig, men verkar ändå positiv.

– Det var intressant att höra hur de såg på föreningens framtid. Dels att de vill uppåt i seriesystemet och dels att de redan har ett bra lag med många lovande yngre spelare. Det är roligt, säger Westlin, som nu åker på semester till Mexiko ett par veckor.

SIF:s kontraktsläge kan ni se nedan. Truppen ska bestå av omkring 18 utespelare samt målvakter när den är klar.

Laget hade upptaktsträff inför kommande säsong i går och drar igång försäsongsträningen redan i dag.

Mer läsning

Annons