Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiklöf tvingas lämna Brage

Förre SIF-spelaren Mattias Wiklöf får inget nytt kontrakt med Brage.

Nu hoppas han i stället få fortsätta i en annan superettaklubb.

Blir det inget där står Sandvikens IF redo.

Annons

Brage klarade sig kvar i superettan tack vare ett lyckat kval mot Sylvia. Wiklöf skadade foten i början på hösten och missade tio matcher, men var tillbaka till den sista kvalmatchen och hoppade in sista kvarten.

På fredagen fick 32-åringen beskedet att han inte längre ingår i Brages framtidsplaner, en klubb han kom till 2009 från IFK Mariehamn.

– Lite tråkigt, men det blir så ibland, det ingår i en fotbollsspelares vardag och någonting man får köpa, säger Mattias Wiklöf, som dock hoppas få fortsätta i en annan superettanklubb, vilken det handlar om vill han inte uppge.

– Men jag har sonen i Göteborg och det är klart att det inte vore fel att spela i en klubb åt det hållet. Men man kan inte alltid välja själv, det är klubbarnas marknad just nu.

Mattias Wiklöf är fostrad i Ockelbo och spelade sju säsonger för Sandvikens IF. SIF, som dessutom letar en forward, har dock inte hört av sig. Ännu.

– Det är ju helt nytt det här, men det är inte omöjligt, det hänger på vad tränarna vill också. Vi hade mycket kontakt med Mattias i fjol, men då blev det inget, säger SIF:s ordförande Peter Svensson.

Och Mattias Wiklöf är inte främmande för att flytta hem igen.

– Sandviken är alltid aktuellt för min del, det är ju den klubb där jag spelat större delen av mitt fotbollsliv.

Mattias Wiklöf har spelat 40 superettanmatcher för Brage under de två senaste säsongerna och gjort två mål.

SIF ägnar sig annars mest åt att skriva kontrakt med den befintliga truppen. Nyckelspelare som David Svanberg och Tobias Wanke har ännu inga nya kontrakt. Engelsmannen Jack Sharples har man diskuterat en förlängning med, men vill avvakta en läkarundersökning som Sharples ska göra hemma i England i slutet av november.

Även amerikanerna Andrew Stadlers och Nermin Crnkic framtid är osäker.

– Det är inte så troligt just nu, men vi avvaktar lite till. Det handlar om en hel del pengar under en hel säsong, säger Peter Svensson.

Reglerna säger att SIF måste betala en minimilön på 15 000 kronor i månaden till icke EU-spelare.

Mer läsning

Annons