Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woxlin gör comeback i SIF

Sandvikens IF fortsätter sin satsning mot division 1. Mathias Woxlin skrev kontrakt med klubben och ska vara redo för spel till höstsäsongen.
– Jag funderade noga och kom fram till att det ska bli väldigt kul att börja spela igen, säger Mathias” Woxa” Woxlin.

Annons

I ett och ett halvt år kunde Mathias Woxlin hålla sig borta. Nu dammar han av fotbollsskorna igen och ska hjälpa Sandvikens IF i uppflyttningsstriden. 39 år gammal och efter flertalet säsonger i allsvenskan, superettan och division 2, kommer Mathias att bidra med mycket rutin till laget.

– Med sin erfarenhet kommer han att göra oss bättre. Han har en förmåga att göra andra spelare runt om bättre och han är i fysiskt bra trim. Det är en kvalitetsvärvning, säger SIF:s tränare Tony Andersson.

Mathias är själv osäker på hur hans kropp kommer att reagera när den utsätts för ett högre träningstempo. Under sitt uppehåll från fotbollen har han endast tränat löpning och första träningen kommer att bli ett riktigt eldprov för den förre GIF-spelaren.

– Det blir den stora frågan. Vi får helt enkelt se hur jag kommer hålla. Med min erfarenhet hoppas jag kunna tillföra mycket till laget, säger Mathias Woxlin.

När han för tre år sedan tog farväl på Strömvallen var det med en sargad kropp och med bristande motivation för fotbollen. Han har visserligen spelat en halv säsong efter det med Sandvikens IF, men tar ingenting för givet inför sin comeback.

– Jag går inte in och tror att jag ska dominera på mittfältet. Detta beslut är väl förankrat med min familj och det blir extra spännande nu när vi är med och slåss i toppen.

Sandvikens IF ligger på andra plats, två poäng efter Enköping och med stor chans att ta sig upp till division 1. Under uppehållet har ledarna haft chans att gå igenom truppen och kollat var eventuella förstärkningar kan göras. Efter värvningen av Mathias Woxlin kan flera spelare vara på väg in i truppen.

– Vi tittar på lite olika möjligheter att förstärka. Vi har en bra trupp, och en realistisk chans att ta oss upp, säger Tony Andersson.

• Woxlin var länge given på mittfältet i GIF, hur given blir han i SIF?

– Om han är tillräckligt bra så går han självklart direkt in i startelvan, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Mer läsning

Annons