Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrvaket Strömsberg tog stryk av nykomlingen

Nära 300 åskådare, den bästa publiksiffran på mycket länge, hade infunnit sig till Strömsbergs hemmamöte med nykomlingen Bollstanäs.
Exallsvenske Thomas Hedlund ställde upp i sin premiärmatch för hemmalaget. Strömsberg hade ju inlett seriespelet i trean riktigt bra.

Annons

Men vad händer i den här matchen. Publiken har knappt hunnit "bänka" sig, när gästerna retfullt enkelt rullar in 0–1 till höger om hemmamålvakten Tommy Strömberg!

Snacka om en snopen matchöppning. Det hade inte gått mer än knappa två minuter av den första hemmamatchen inne på Hedens huvudarena.

– Nej, det här var en tung öppning. Sedan fick dom ju också ett andra mål. Jag själv hade väl en liten del i det målet och sedan fick vi kämpa i uppförsbacke, sa Thomas Hedlund direkt efter matchen.

– Nu är jag väl ännu lite ringrostig. Men i andra halvlek tog vi ju över och spelade då ett enklare spel, påpekade Thomas.

Den snopna matchöppningen satte också sin prägel på första halvlek. Det verkade faktiskt som om lirarna i det bakre ledet inte hade hunnit bli riktigt bekväma med strategen Thomas Hedlund.

– Nja, vi bjuder ju på deras båda mål och våra spelare verkade lite extra spända i dag, menade hemmatränare Janne Lindström.

Visst var det lite onödigt spänt i hemmaleden. Den första halvleken får Strömsberg absolut INTE godkänt för. Tempot var för lågt och passningarna.... Ja, här gick alltför många till fel adress.

Sedan hade det bara gått lite mer än ytterligare 20 minuter så kom 0-2. Även det målet fixade Bollstanäs lite väl enkelt. Återigen kunde gästerna tack vare en klen insats i det bakre försvaret, målvakten Tommy Strömberg också inräknad, enkelt sätta bollen i nät.

I första halvlek vann också gästerna de flesta närkamperna. Här var hemmalirarna ovanligt "blyga".

I andra halvlek kom Strömsberg ut som ett nytt lag. Under de första åtta minuterna skapades också en tre, fyra riktigt heta målchanser. Bland annat var två högerinlägg från Jocke Blomqvist värda ett bättre öde. Men tyvärr hade inte Björn Berglund lyckan med sig och gästernas målvakt Per Gontram kunde med tur och skicklighet freda målet.

– Här borde vi ha fått något mål, menade också Janne Lindström, som också pekade på heta chanser för både Danne Käll och inhopparen Markus Norberg.

– Jag tycker också att vi var värda minst en poäng i den här matchen, sa Lindström.

Jo, visst hade hemmalaget skött sin kort i matchöppningen så hade det nog också kunnat bli en fullpoängare.

I den 65 matchminuten fick ändå Strömsberg utdelning. Nu kunde också Björn Berglund äntligen överlista gästernas målvakt. Det var på ett högerinlägg från Johan Pettersson som Björn förpassade bollen in i nätmaskorna. Också en mycket välförtjänt reducering för hemmalaget.

Sedan pressade Strömsberg på under större delen av andra halvlek. Men något mer mål ville det inte bli.

Under Strömsbergs press så kom också några kontringar från gästerna. Med cirka tio minuter kvar så fick också Tommy Strömberg i hemmamålet visa sina fina talanger när han gjorde en jätteräddning på en framstöt får Bollstanäs.

Med en mer vaken upptakt och med det spel och den energi man visade upp efter paus, så blir det säkert ändå fler poäng för Strömsberg. I andra halvlek extraplus till Simon Grudeus, Micro Lööf, Björn Berglund och Jocke Blomqvist.

Mer läsning

Annons