Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan går till Milan

/

Zlatan Ibrahimovic lämnar Barcelona för Milan.

På lördagen blev klubbarna överens.

Nu återstår endast läkarundersökningen.

– Jag är lycklig, säger han.

Annons

Sommarens kanske mest segdragna fotbollsövergång är till slut (i det närmaste) klar.
Efter månader med spekulationer blev det sent på lördagskvällen officiellt: Zlatan Ibrahimovic lämnar Barcelona och går till italienska Milan.

Milan meddelade på lördagskvällen att de lånar svensken under ett år, med samtidigt förbinder sig att köpa honom sedan för 24 miljoner euro, motsvarande drygt 225 miljoner kronor.
– Det är en suverän affär av Berlusconi (Silvio, Milans ägare), säger Milans vice ordförande Adriano Galliani, enligt italienska medier.

Även Ibrahimovic själv tycks vara nöjd.
– Jag åker med ambitionen att göra mitt liv bättre. Det är inte alltid allt blir som man tänkt sig. Jag ska göra allt för att vinna med Milan, en av världens bästa klubbar, som till och med är större än Barcelona. Jag är lycklig, säger han enligt tidningen La Gazzetta dello Sport, och fortsätter:
– Med Ronaldinho och Pato har vi ett starkt anfall.

För några dagar sedan stod det klart att det funnits en spricka mellan Ibrahimovic och Barcelonas tränare Pep Guardiola.
På lördagskvällen säger Ibrahimovic enligt Aftonbladet och Expressen på nätet:
– Problemet var att Guardiola inte ville ha mig. Han har tagit glädjen ifrån mig, men nu återkommer den.
– Jag lämnar inte Barcelona på grund av staden, jag lämnar den på grund av filosofin.

På frågan om Ibrahimovic är besviken på Guardiola, svarar han:
– Mycket besviken. Jag vet inte om han är rädd för mig.
– När jag kommer in i ett rum lämnar han det ofta.

Zlatan kommer att läkarundersökas under måndagen, och skriver därefter på ett fyraårskontrakt. Enligt Gazzetta Dello Sport får den svenska landslagskaptenen en årslön på åtta miljoner euro, motsvarande drygt 75 miljoner kronor. Han går därmed ned ordentligt i lön. Under sitt år i Barcelona uppges han ha haft 12 miljoner euro i lön, omkring 112 miljoner kronor.

För Barcelona har Zlatan Ibrahimovic blivit en dålig affär. I juli 2009 gick Ibrahimovic till Barcelona och beräknades då ha kostat klubben cirka 450 miljoner kronor, plus anfallaren Samuel Eto'o.

Zlatan Ibrahimovic hann med 41 matcher i Barcelona, varav 29 i ligan, och gjorde 21 mål.
Ibrahimovic kommer att presenteras på Milans hemmaarena San Siro före lagets premiärmatch i serie A hemma mot Lecce på söndagskvällen.
Därefter väntar samlingen med det svenska landslaget i Stockholm inför de inledande EM-kvalmatcherna mot Ungern i Stockholm på fredagen och San Marino i Malmö på tisdagen.

(TT)

Mer läsning

Annons