Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fötterna sparkas undan för alla springande barn

Det är med oro jag läser att två fina idrottsanläggningar ska läggas ned i vår kommun. Vad tänker de med?

Barn i dag rör sig allt mindre, stillasittande fritid blir en alldeles för vanlig vardag för många, och med den kommer övervikt, och en allt sämre fungerande kropp.

Då idrott syns allt mindre på schemat i skolorna krävs det att barnen rör på sig på fritiden, vilket inte är vanligt för alla.

Dels har inte alla föräldrar möjlighet att skjutsa till och från matcher och träningar, dels är det tyvärr en kostnad för familjen, med utrustning och dylikt. Och detta vet kommunen så väl men ändå, bidrar de till en än mer stillasittande vardag för barnen, genom denna indragning.

Barn måste röra på sig. Om kommunen (helst landstinget också) ska göra sitt för den kommande generationen, de är vår framtid, och ska folkhälsan inte bli sämre, måste vi alla dra vårt strå till stacken.

Gör idrott till en del av skolan, kanske inte just bara i form av bollsporter, det gynnar dem som är duktiga på det.

Ge oss variation, kanske lite val, och lägg till hälsoinformation för föräldrar. Tyvärr har många en stillasittande vardag, många sitter på jobbet, sitter hemma, och bristen på motion är varken bra för kropp eller själ.

Så tänk till en gång till, Gävle kommun, innan ni lägger ned dessa fina idrottsanläggningar. Främja barnens aktiviteter i stället för att sparka undan fötterna på dem som springer.

Fröken Loo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare