Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågor och svar till Miljöpartiet i Sandviken

- Varför vill ni inte bekämpa myggen i Österfärnebo med BTI?

Ni är det enda partiet i Sandvikens kommun som säger nej till myggbekämpning med VectoBac- BTI, varför?
Jag påstår:BTI, Bacillus thuringiensis israelensis är en vanligt förekommande
jordbakterie och kan därför inte anses farlig.
Ni har varit mycket ovilliga till att komma hit och uppleva myggen när den är som värst – varför?
Jag påstår:Ni vågar inte möta befolkningens upprördhet och uppgivenhet när myggplågan är som värst.
Ni påstår er vilja ha ett ”Barnperspektiv i MP:s kemikaliepolitik – hur kan ni då acceptera att föräldrar måste smörja in sina barn med bekämpningsmedel klass 3 för att skydda dem mot angrepp av tusentals stickmyggor varje dag?
Jag påstår:Ert barnperspektiv framstår som rena flosklerna om ni då tänker fortsätta att säga nej till myggbekämpning med BTI. Det betyder att ni hänsynslöst struntar i att barnen måste skyddas med farliga bekämpningsmedel.
Ni påstår i ert kommunala handlingsprogram i Sandviken att ”helikopterbekämpning utarmar den biologiska mångfalden” och att det är ett mekanistiskt synsätt – vad menar ni med det?
Jag påstår:Det är just för att bevara den biologiska mångfalden som BTI används, eftersom det inte påverkar något annat än matsmältningskanalen hos översvämningsmyggans larver.
Ni yrkar avslag på ”helikoptermetoden”- varför?
Jag påstår:Ett dåligt försök av er att få det att låta som om det gäller själva helikoptern.
Kom gärna med ett alternativ ,om ni kan hur man kommer åt alla dessa arealer runt älven, där marken knappt bär att gå på.

Ni skriver i ert politiska program ”Landsbygden behöver satsningar som skapar jobb”.
Jag påstår: När människor tvingas lämna bygder de älskar för att översvämningsmyggorna tar över så är det något som är fel i politiken.
Nej Miljöpartiet i Sandviken, kasta om ert synsätt vad gäller myggbekämpning med BTI och ställ upp och kämpa för att göra Österfärnebo till ett centrum för praktiskt arbete runt omkring myggbekämpning, som kan vara till nytta för andra delar i Sverige, där samma problem börjar dyka upp. Visa kreativitet ni också och stöd och gör något konstruktivt av vårt speciella problem, som också kan bli vår styrka – rätt utnyttjat.

Annemari Bergström (moderat landsbygdsbo)
Österfärnebo