Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fram för bättre näringsklimat

Annons

Gävle behöver ett nytt ledarskap anser Inger Sawela och Tomas Tobe. Jag håller med, men inte det som ni avser. Jag är motståndare till allianser oavsett hur de ser ut. Allianser motverkar demokratin, då deltagare inte kan föra de egna väljarnas politik.Uppgörelser i kommunfullmäktige eller Riksdag, är avsikten med vårt folkstyre.I dag är makthungern avgörande.


För att återgå till artikeln. I den framhålls rot och rutavdragen som skapande ny arbetstillfällen. Någon utredning som visar dessa effekter har inte gjorts.
Som kanske inte alla vet ,har svenskar med fastigheter utomlands ,rätt att göra rut och rotavdrag för städning och reparationer i dessa.Det är svenska skattebetalare som betalar dessa bidrag. Bidrag som går till Svenskar som har råd att hålla sig med sommarhus i Spanien, Norge,Finland eller utlandet i övrigt.

En fråga till Inger som jag betraktar som en ärlig politiker. Hur många jobb ger dessa avdrag i Sverige och tycker Du att det rätt att t ex pensionär i Sverige som inte har något jobbavdrag skall betala dessa avdrag.

När man talar med seriösa småföretagare så har reglerna för dessa avdrag fått en utformning (företagaren söker bidraget och inte beställaren) som underlättar för det omfattande fusk som förekommer inom både Rot och Rutavdragen.

I ett tidigare debattinlägg har Tobe framhållit att på grund av alliansens politik kommer pensionerna att höjas 2012 med 2,8%. Han glömmer att redovisa att pensionerna sänktes 2010 och att höjningen nu inte räcker till för att kompensera denna och tidigare minskningar. Enligt pensionsuppgörelsen så är pensionsutfallet till största delen beroende av aktieutvecklingen och det får regeringen inte ändra på utan uppgörelse med de andra partierna. Någon sådan uppgörelse tänker de, som angivits från moderat håll inte ta initiativ till.


En rekommendation i all välmening till Tobe, läs på bättre, och försök att skriva om det, som är bevisat genom utredningar. Redovisa till exempel hur många jobb som har skapats genom att sjuka arbetslösa och pensionärer inte får något jobbavdrag. Men det skall vara resultat av en vederhäftig utredning och inget antagande från regeringskansliet. Regeringen har ingen näringspolitik! det vore klädsamt att erkänna att man trevar sig fram, t ex med lägre restaurangmoms.
Även en 90 åring kan dra slutsatser av det som skett i Sverige under alliansregeringens tid. inte bara i Gävle.

Bättre Näringslivsklimat ,det tycker jag är angeläget men då måste näringslivet leva upp till ett seriöst utövande inom förtaget även när det gäller skatter och bidrag!


Karl Gustaf Skoog

Mer läsning

Annons