Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för HSS-simmare under Nordiska Ungdomssimspelen i Västerås

I helgen avgjordes Nordiska Ungdomssimspelen i simning för barn och ungdomar upp till 13 år.
Tio simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap hade kvalat in till tävlingarna som avgjordes i Kristiansborgsbadet i Västerås.

Annons

HSS-simmarna visade fin form och i deras 50 individuella lopp slog de till med hela 40 nya personliga rekord.

Astrid Lönn, född 2008, var den som stod på prispallen flest gånger då hon tog hem guldmedaljer i 200 medley, 50 samt 100 fjäril, 50 samt 100 bröstsim och silvermedaljer i 50- och 100-metersdistanserna i frisim och ryggsim. Även Isabelle Nilsson (2007) steg upp på pallen och tog emot bronsmedalj i 50 fjäril. I den dubbla distansen i samma simsätt blev det en fjärdeplats för Isabelle. En fjärdeplacering tog även Aston Horn (2007) i pojkarnas 50 fjäril.

Utöver medaljplatserna ledde även åtta resultat till placeringar bland de 10 främsta i de olika individuella grenarna. HSS ställde även upp med lag i lagkapperna där klassen var 13 år och yngre. Med majoriteten simmare från de yngre åldrarna tog simmarna även en hedrande 7:e placering i flickornas 4x50 bröstsim samt en 9:e placering för pojkarnas 4x50 fjäril.

Härnäst väntar tävling på hemmaplan 16:e februari där alla simintresserade är välkomna till Fjärran Höjderbadet för att se när gästrikeklubbarna tävlar i årets första Gästrikeserien.

Läsartext/Sara Horn

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel