Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för HSS-simmare under Nordiska Ungdomssimspelen i Västerås

I helgen avgjordes Nordiska Ungdomssimspelen i simning för barn och ungdomar upp till 13 år.
Tio simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap hade kvalat in till tävlingarna som avgjordes i Kristiansborgsbadet i Västerås.

HSS-simmarna visade fin form och i deras 50 individuella lopp slog de till med hela 40 nya personliga rekord.

Astrid Lönn, född 2008, var den som stod på prispallen flest gånger då hon tog hem guldmedaljer i 200 medley, 50 samt 100 fjäril, 50 samt 100 bröstsim och silvermedaljer i 50- och 100-metersdistanserna i frisim och ryggsim. Även Isabelle Nilsson (2007) steg upp på pallen och tog emot bronsmedalj i 50 fjäril. I den dubbla distansen i samma simsätt blev det en fjärdeplats för Isabelle. En fjärdeplacering tog även Aston Horn (2007) i pojkarnas 50 fjäril.

Utöver medaljplatserna ledde även åtta resultat till placeringar bland de 10 främsta i de olika individuella grenarna. HSS ställde även upp med lag i lagkapperna där klassen var 13 år och yngre. Med majoriteten simmare från de yngre åldrarna tog simmarna även en hedrande 7:e placering i flickornas 4x50 bröstsim samt en 9:e placering för pojkarnas 4x50 fjäril.

Härnäst väntar tävling på hemmaplan 16:e februari där alla simintresserade är välkomna till Fjärran Höjderbadet för att se när gästrikeklubbarna tävlar i årets första Gästrikeserien.

Läsartext/Sara Horn

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel