Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från 30 000 till 630 på läktaren – men Viktor Nordin ångrar inte flytten från Hammarby till Sandviken

Förra säsongen spelade han inför 30 000 åskådare på Tele2 Arena.
I Viktor Nordins premiär med nya klubben Sandviken var det 630 på läktaren.
– Det är lite olika världar, men det märks att folk bryr sig även här, säger nyförvärvet från Hammarby.

Annons

SE ÄVEN: TV+Text: Super-John glänste i SIF-krossen – men hur små benskydd får man ha egentligen?

Många höjde på ögonbrynen när 20-årige Viktor Nordin, som tillhört Hammarby men under hösten lånades ut till Frej i superettan, valde att fortsätta sin karriär i tvåan och Sandvikens IF.

Själv tyckte han dock inte att beslutet var så märkligt.

– Jag tror kanske att folk fått en felaktig uppfattning om min seniorfotbollskarriär. Tittar man på mina matcher så har jag inte gjort så många med A-laget i Hammarby, och för min utvecklings skull är det här rätt steg att ta, säger Viktor Nordin som vill ha speltid och på så sätt samla på sig självförtroende.

I Hammarby blev det två matcher från start och två inhopp i allsvenskan förra säsongen. I Sandvikens premiär mot Morön var han en av hela sex nyförvärv som tog plats i startelvan, och hann med att imponera på sin vänsterkant under den första halvleken.

Mer spel än så blev det dock inte.

– Jag har varit sjuk i veckan och kände hur det tryckte i bröstet efter ett tag. Då ledde vi redan med 3–0 så det var onödigt att riskera något. Men vi kunde nog vunnit med 10–0 om vi haft skärpan hela vägen.

Jernvallen och Tele2 Arena är inte riktigt detsamma, om man så säger. Men Viktor Nordin gillar ändå den nya hemmaarenan.

– Det är klart att det är en enorm skillnad när det är 30 000 på läktaren. Men det var ändå fler än vad jag trodde det skulle vara, och det märks att folk bryr sig mycket även här i Sandviken.