Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Axmarbrygga till Göransson Arena

Nu är det klart vem som ska driva restaurangen i Göransson Arena. Claus Hartwig, som i dag driver Axmar brygga Havskrog och Furuviks Brygga, tar rodret och restaurangen kommer att heta Fine Food of Scandinavia.– Det är en utmaning som känns väldigt intressant, säger han.

I går blev det klart vad det blir för restaurang i Göransson Arena när den står klar. Den kommer att heta Fine Food of Scandinavia och drivas av Claus Hartwig tillsammans med sonen Fredrik Hartwig.

Retaurangen tänker satsa på konferensluncher, folklig à la carte-meny och speciella paketlösningar vid större evenemang och tillställningar, till exempel ”SAIK-målet” under bandymatcher.

”Folkligt exklusiv” är målet, uppger man i ett pressmeddelande.

– Jag har en ung stab med många unga människor och vårt sätt att arbeta passar fint på den här platsen. Vi kan det som krävs gastronomiskt och vet vad vi behöver rikta in oss på, säger Hartwig.

Claus Hartwig är kockutbildad i Tyskland och har lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen. Han driver Axmarbrygga Havskrog och Furuviks Brygga, som båda är i samma storlek som den blivande restaurangen.

Ambitionen är att restaurangen ska bli betygsatt för mat och miljö av restaurangguiden ”White Guide” varje år. Temat blir skandinaviskt och i menyn utlovas älg, ren, lax och andra nordiska råvaror.

– Det är naturligtvis en utmaning. Varje restaurang har ett eget liv, en egen atmosfär och identitet och du måste hela tiden överväga vad som är bäst att göra just den här gången. Det är filosofi i det här. Men samtidigt tycker vi att det är en spännande utmaning, säger Hartwig.