Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräsch grafisk uppdatering

Red Alert 3 Complete Edition
(EA)
Ålder: 16
Format: Ps3
Genre: Realtidsstrategi

Annons

Realtidsstrategiklassikern "Red Alert 3" släpps i en uppiffad version till Playstation 3.

Spelet utspelar sig i en alternativ framtid där Sovjetunionen har använt sig av en tidsmaskin för att resa tillbaka i tiden för att mörda Albert Einstein. Detta förändrar maktbalansen i världen eftersom atombomben aldrig uppfinns.

När spelet tar sin början är tredje världskriget i full gång. Medan de allierade och Sovjetunionen drabbar samman i Europa slår Empire of the Rising Sun (japanerna) till mot Sovjetunionens relativt obevakade nyckelstäder.

Ps3-versionen bjuder på nya högupplösta mellansekvenser där Hollywoodskådisar som Tim Curry, Peter Stormare, JK Simmons och Jonathan Pryce gestaltar de olika karaktärerna.

Och effekten är faktiskt större än man kan tro. Inramningen och storyn tar flera kliv framåt.

Playstation 3-utgåvan drar även full nytta av konsolens prestanda och presenterar knivskarp grafik, som vida överglänser den i Xbox 360-versionen.

Här är grafiken så krispig och klar att det nästan sticker i ögonen.

Spelmässigt så känns det väldigt välbekant. Det välbeprövade strategikonceptet fungerar fint, även om man ibland sitter och längtar efter mus och tangentbord för mer precisa kontroller.

Nytt är att man kan spela tillsammans med en annan befälhavare, antingen via onlineläge eller med en virtuell partner.

Sammantaget så känns "Red Alert 3: Complete Edition" som en trevlig överraskning. Även om nyheterna mest handlar om grafiska prestandahöjningar så är det tillräckligt för att höja spelet ett par snäpp.

Mer läsning

Annons