Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Freaky nyheter

Annons

Sommarvärmen dallrar, folk ligger och flämtar på stränder och världen står i princip stilla. Sommartorka brukar det kallas. När det inte händer nåt särskilt alls som man kan skriva om tidningarna.

Men tidningarna ska ju komma ut. Och följden av sommartorkan blir diverse besynnerliga nyheter. Vi kan kalla dem freaky news.

Ett axplock: Riskerar fängelse – för gräsklipparmord (en man har mördat sin gräsklippare med ett hagelgevär).

Nya trenden – mummy makeover (om kvinnor som ett par veckor efter förlossningen genomgår plasikoperationer). Husvagnen var för ful för campingen. Vad hände med horror-barnen? Gravid vid 100 års ålder. Tvillingarna har olika färger och är kändisar. Ernst bets blodig (av en krabba).

Saker som förmodligen inte skulle stå att läsa i en tidning (förutom En dingding värld och andra sköna hittapå- publikationer) om det inte vore slutet av juli och världen liksom stannat av. Saker med tveksam sanningshalt men en hel del underhållningsvärde (Ernstnyheten är dessbättre både sann och festlig, om vi fattat det hela rätt).

Det är sommar. Förnuftet tar paus. Vi kliar oss på magen i solstolen och undrar över horror-barnen och läser sen förtjust hur 32-åringen överraskades av en björn som kom simmande: ”Det hade kunnat sluta hur illa som helst”, säger han. Freaky. Som sagt.

Mer läsning

Annons