Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagsmys även på särskilda boenden

Annons

Tidigare har det inte varit möjligt för dem som bor i äldreboende få ett glas vin till maten eller en snaps till sillen, utan mycket omfattande byråkrati. Vår avsikt är att ändra på detta med start från denna sommar.
Förut var de särskilda boendena tvungna att söka utskänkningstillstånd för att deras boende skulle kunna få ta ett glas vin till maten vilket var svårt eftersom få äldreboenden uppfyllde utskänkningskraven. Alternativet var att varje person skulle ta med sig en egen flaska eller de facto låta personalen bryta mot lagen, vilket ingetdera var en bra lösning. Nu ersätter vi det gamla kravet på utskänkningstillstånd med krav på egenkontroll.
Den som på grund av ålder eller funktionsnedsättning inte kan eller vill bo kvar hemma ska så långt som möjligt kunna bo kvar under samma livsbetingelser som tidigare. Dessutom vet vi att god och vällagad mat samt lämplig dryck står högt upp på önskelistan när äldre väljer boende och att maten är viktigt för såväl välbefinnande såsom allmän hälsa.
Därmed tar Alliansen nu ytterligare ett litet steg mot en mänskligare äldreomsorg.

Jan R Andersson (M)
Riksdagsledamot, Kalmar län
Margareta B Kjellin
Riksdagsledamot, Gävleborgs län

Mer läsning

Annons